Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania - Moțiunea de cenzură a fost respinsă

steag spania

Parlamentul Spaniei a respins joi cu 298 de voturi împotrivă şi 52 pentru o moţiune de cenzură împotriva premierului socialist Pedro Sanchez, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Aşa cum era de aşteptat, demersul formaţiunii de extremă dreapta Vox nu a avut nicio şansă: opoziţia conservatoare, prin Partidul Popular (PP), a dezavuat 'spectacolul de circ'.

Vox argumentase că guvernul minoritar al coaliţiei de stânga a gestionat greşit epidemia de COVID-19. Moţiunea nu a întrunit niciun alt vot în afara celor ale extremiştilor, deşi Spania a ajuns joi prima ţară occidentală cu mai mult de un milion de cazuri de infectare cu coronavirus.

Citește și: Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’

Liderul PP Pablo Casado a atacat Vox - cel de-al treilea partid ca reprezentare în parlament - printr-un discurs virulent înaintea votului, arătând că moţiunea nu face altceva decât să întărească coaliţia guvernamentală. 'Faceţi deja parte din problema Spaniei şi nu puteţi face parte din soluţia reprezentată de partidul meu', i-a spus el direct preşedintelui Vox, Santiago Abascal, adăugând că 'PP nu doreşte să fie un partid al minciunilor, fricii, furiei şi manipulării'.

Abascal a avertizat PP - aliat al Vox în unele regiuni şi municipalităţi - că face 'o greşeală uriaşă' prin respingerea moţiunii şi atacul la adresa extremei drepte.

Potrivit Reuters, mai mulţi analişti şi experţi în domeniul sanitar au declarat că politizarea reacţiei la criza coronavirusului, care a provocat adesea conflicte între guvernul de la Madrid şi autorităţile locale, a împiedicat eforturile de combatere a epidemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.