Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania raportează o uşoară creştere a numărului de decese şi îmbolnăviri

cdnuploads.aa.com.tr
spania covid coronavirus

Spania a înregistrat în ultimele 24 de ore 217 noi decese provocate de COVID-19, după cinci zile în care numărul deceselor s-a menţinut sub 200 pe zi, potrivit Ministerului spaniol al Sănătăţii, citat de agenţia EFE.

A crescut de asemenea numărul noilor cazuri de infectare, joi fiind raportate 506 de cazuri, faţă de 439 în raportarea de miercuri la prânz, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură! Adrian Năstase, acțiune împotriva lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban

Numărul total al deceselor provocate de noul coronavirus ajunge astfel în Spania la 27.321, iar cel al cazurilor diagnosticate la 229.540. Numărul vindecărilor a ajuns la 143.374, după ce în ultimele 24 de ore s-au vindecat încă 2.551 de pacienţi.

După ce miercuri vorbise despre o evoluţie ''foarte favorabilă'' a pandemiei, directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe Sanitare, epidemiologul Fernando Simon, a recunoscut joi că s-a produs o ''uşoară creştere'' a numărului îmbolnăvirilor şi al deceselor, dar a estimat că aceasta nu este alarmantă întrucât există frecvent oscilaţii zilnice ale acestor date.

Responsabilul spaniol nu crede nici că această creştere ar fi efectul primelor măsuri de relaxare a restricţiilor, întrucât de la aplicarea acestora nu s-a scurs un timp corespunzător perioadei de incubaţie a virusului şi o evaluare în acest sens s-ar putea face în circa o săptămână.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

Fernando Simon a avertizat însă că oriunde ar putea reizbucni focare epidemice dacă nu se respectă măsurile de prevenţie, astfel că a cerut din nou prudenţă în perioada de relaxare progresivă a restricţiilor.

În urmă cu exact două luni guvernul de la Madrid a impus măsuri stricte de izolare şi de închidere parţială a economiei pentru a încerca stoparea extinderii epidemiei, acum fiind în curs relaxarea acestor măsuri în patru etape succesive care se aplică diferenţiat în fiecare regiune în funcţie de evoluţia locală a epidemiei şi de capacitatea sistemului sanitar de face faţă unei eventuale creşteri din nou a numărului de cazuri, în special a celor care necesită terapie intensivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.