Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania va renunța la obligativitatea purtării măştii de protecţie în transportul în comun

SMARTIVING
relaxare masca

Guvernul spaniol urmează să ridice în februarie măsura purtării obligatorii a măştii de protecţie anticovid în transportul în comun, anunţă ministrul spaniol al Sănătăţii, Carolina Darias, relatează AFP.

”Voi prezenta Consiliului de Miniştri de la 7 februarie o propunere de abandonare a caracterului obligatoriu al măştii în transporturile publice”, a declarat joi ministrul presei, fără să precizeze data exactă a intrării în vigoare a acestei măsuri, potrivit Agerpres.

”Avem în prezent o situaţie foarte stabilă pe plan epidemiologic”, a anunţat ea, precizând că purtarea măştii de protecţie urmează să rămână obligatorie în centrele de sănătate şi în spitale.

Spania a ridicat - în aprilie 2022 - purtarea obligatorie a măştii de protecţie în interior, însă aceasta a rămas obligatorie în mijloacele de transport în comun - autobuze, trenuri, metrou.

Această măsură a fost mereu foarte respectată în această ţară, traumatizată de primul val al pandemiei covid-19, în primăvara lui 2020, când a impus una dintre cele mai stricte carantine din lume.

Spania a fost una dintre puţinele ţări care a restabilit timp de câteva săptămâni, la sfârşitul lui 2021, purtarea obligatorie a măştii, în lupta împoriva variantei omicron a SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.