Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania vrea să adopte 'euro digital'. Formatul fizic de numerar 'nu permite exploatarea tuturor avantajelor oferite de digitalizare'

Pinterest
euro digital eurocoin

Banca centrală a Spaniei, s-a alăturat grupului de instituții bancare europene care își pregătesc clienții pentru potențialele beneficii ale unui euro digital. Banca centrală de la Madrid a publicat pe 19 octombrie un scurt text în care explică natura și utilizările potențialei monede digitale a băncii centrale (CBDC) a Uniunii Europene.

Banca susține că formatul fizic de numerar „nu permite exploatarea tuturor avantajelor oferite de digitalizarea în creștere a economiei și a societății”. Cu toate acestea, euro digital va face din plățile electronice o piesă vitală a sistemului financiar, conform cointelegraph.com.

Autorii evidențiază posibilitatea plăților offline cu euro digital, subliniind nivelul său de confidențialitate, echivalent cu numerar. Ei fac, de asemenea, rezerve că, în formularul online, datele utilizatorilor vor fi în continuare vizibile doar pentru instituțiile lor financiare și nu pentru furnizorul de infrastructură CBDC, Eurosystem.

Conform calendarului proiectului publicat în text, actuala „fază de pregătire”, lansată pe 18 octombrie, se va încheia până în 2025. Cu toate acestea, o decizie finală privind emiterea unui CBDC pan-UE nu a fost încă luată.

Banca Finlandei și-a exprimat recent același sentiment amiabil față de euro digital. Un membru al consiliului de administrație, Tuomas Välimäki, l-a numit „ cel mai de actualitate proiect ” din sectorul plăților european.

Pe 25 octombrie, Banca Centrală Europeană (BCE) a distribuit un link către pagina de destinație dedicată informațiilor de bază despre euro digital. Promite să ofere o „viață mai ușoară” și o „Europa mai puternică”.

La începutul lunii octombrie, consiliul guvernamental al BCE a anunțat începutul „fazei de pregătire ” pentru proiectul euro digital. Acesta va dura doi ani și se va concentra pe finalizarea regulilor pentru moneda digitală și pe selectarea posibililor emitenți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.