Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spaniolii au o nouă manie: șahul! Tablele de șah se vând pe bandă rulantă, după apariția serialului 'The Queen's Gambit'

sah strategie surse

Vânzările tablelor de şah fabricate de un producător spaniol au crescut vertiginos după ce administratorul afacerii a descoperit întâmplător că produsele sale au avut o scurtă apariţie în serialul Netflix ''The Queen's Gambit'', informează Reuters, potrivit Agerpres.

''Când am venit într-o zi la muncă, colegul meu, Miguel, mi-a spus că Netflix a lansat un nou serial, ''The Queen's Gambit'' şi câteva table Rechapados Ferrer apar în trailer'', a spus David Ferrer, de 30 de ani, care administrează Rechapados Ferrer.

Serialul, care are la bază romanul din 1983 al lui Walter Tevis, a fost lansat în octombrie 2020 şi a devenit rapid foarte popular.

Pelicula spune povestea lui Beth Harmon, o fată orfană şi talentată la şah, care încearcă să-şi câştige un loc în lumea şahului, dominată de bărbaţi.

Citește și: Florin Roman profețește sfârșitul lui Renate Weber: ‘Va rămâne doar sporul pentru praful de pe tobă’

Episodul final o duce pe eroină la Moscova pentru a-l confrunta pe unul dintre cei mai faimoşi jucători din Uniunea Sovietică. În această scenă-cheie, iese în evidenţă tabla de şah cu trăsături distinctive Rachapados Ferrer.

Telespectatorii s-au arătat dornici să cumpere un obiect care să le aducă aminte de serial, contribuind astfel la creşterea vânzărilor deja ridicate în urma cererii legate de perioadele de lockdown.

Compania, cu sediul în La Garriga, în apropiere de Barcelona, şi-a dublat deja comenzile anuale de la circa 22.000 în 2020 la 45.000 pentru 2021, iar noile comenzi au fost amânate pentru 2022.

Citește și: CTP: ‘Nu-mi pare rău că Simona a pierdut în fața unei Serena Williams întinerită cu câțiva ani’

''Comenzile pentru table de şah au crescut foarte mult'', a spus Ferrer, al cărui bunic a fondat compania în anii 1950. ''Anul acesta, suntem plini din punctul de vedere al producţiei''.

Ferrer a declarat pentru Reuters că tabla care apare în ultimul episod al serialului a fost una dintre cele mai căutate, dar că este în prezent disponibilă doar printr-un distribuitor german. Prin intermediul acestuia, producătorii serialului - filmat în mare parte în Berlin - au procurat echipamentul de şah care apare în serial.

Având însă în vedere cererea în creştere şi popularitatea mai mare ca niciodată a şahului, Ferrer spune că firma sa ar putea încerca să vândă tablele de şah şi prin alte canale de distribuţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.