Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Special pentru politicieni: A fost inventată servieta ce te protejează de interceptări

geanta servieta

Un dispozitiv destinat protejării de interceptări a oficialilor de rang înalt, capabil de asemenea să prevină declanşarea dispozitivelor explozive, a fost creată în Rusia, a anunţat vineri, într-un comunicat, serviciul de presă al dezvoltatorului OPK (societate din cadrul corporaţiei Rostec ce activează în domeniile civil şi militar), relatează RIA Novosti.

Aparatul, conform dezvoltatorului, a fost conceput ca o servietă de dimensiuni nu prea mari, ce poate fi transportată cu uşurinţă şi nu atrage atenţia celor din jur.

Citește și: O elevă a pozat goală la școală: Cum și-a motivat gestul / FOTO

Acest dispozitiv poate fi utilizat pentru a asigura deplasarea în siguranţă a demnitarilor şi pentru a preveni eventuale atacuri teroriste în locuri aglomerate. 'Servieta' blochează semnalele radio ce pot declanşa deflagraţia unui dispozitiv exploziv, inclusiv în timpul procedurii de neutralizare a bombelor de către genişti, scrie agerpres.ro.

În plus, această 'servietă de protecţie' este destinată să blocheze accesul neautorizat la date confidenţiale. 'În timpul unor negocieri cu uşile închise, acest aparat acoperă precum 'o pălărie' întreaga incintă, blocând acţiunile dispozitivelor de ascultare pentru a preveni orice scurgeri de informaţii', se menţionează în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.