Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Specialiştii au DESCOPERIT alimentul ESENŢIAL în dieta anti-îmbătrânire

imbatranire

Cercetătorii nutriționiști americani au convingerea că sardinele joacă un rol esențial în "dieta anti-îmbătrânire". Specialiștii americani au descoperit acest lucru după mai mulți ani de studii, când sardinele au fost testate pe persoane cu vârste cuprinse între patruzeci și șaptezeci de ani. Primele constatări surprinzătoare ale cercetătorilor se refereau la aspectul pielii feței, potrivit Click.

După ce subiecții au consumat timp de o săptămână sardine, pielea feței lor era întinerită: mai netedă, fină și căpătase o culoare trandafirie.  Mai mult, oricine putea observa că, aproape într-o lună, ridurile, cutele inestetice și petele hepatice, care le  brăzdau fața, cu puțin timp în urmă, au dispărut treptat. De asemenea, și la alte zone ale corpului s-au constatat ameliorări vizibile: de exemplu, tegumentul aspru și uscat din jurul coatelor s-a netezit și el. Totodată, dieta cu sardine a avut efecte foarte bune și asupra pacienților cu boli coronariene și insuficiențe cardiace, pentru că funcția inimii lor s-a îmbunătățit în mod vizibil. Și asupra creierului, dieta aceasta a avut efecte surprinzătoare asupra subiecților: și luciditatea s-a accentuat, și  memoria s-a îmbunătățit.

Concluziile specialiștilor

Aceste efecte surprinzătoare constatate de cercetători se explică prin faptul că sardinele conțin acizi nucleici. ” Există două feluri de acizi nucleici  care se numesc : A.R.N și A.D.N. Atunci când celulele noastre sunt hrănite cu acizii A.R.N., prin intermediul alimentelor care  conțin acești acizi în cantități importante, faptul acesta ne prelungește viața”.

Referitor la sardine, specialiștii recomandă ca acestea să se consume de patru ori pe săptămână. De asemenea, s-a constatat că  și alte alimente marine ( homarul, stridiile, somonul), precum și unele legume : sfecla, zarzavaturile și țelina  conțin  acizi nucleici sau substanțe care produc acizi nucleici.

"Când în dieta noastră cotidiană introducem alimentele care conțin acizii nucleici, atunci  hrana aceasta ne ajută să trăim mai mult, fără probleme de sănătate", susțin cercetătorii nutriționiști americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.