DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Specialiștii din Olanda și Europa au venit în România: olandezii nu mai au motive să ne blocheze aderarea la Schengen (Surse)

enational.ro
schengen

La invitația României, ca urmare a solicitărilor explicite ale Olandei, experții Comisiei Europene, ai altor state membre și ai Olandei au derulat o nouă misiune de evaluare în țara noastră în vederea obținerii de informații suplimentare legate de aplicarea acquis-ului Schengen de către România, ne-au precizat surse guvernamentale.

Concret, scopul acestei misiuni a fost colectarea de informații suplimentare cu privire la implementarea de către România a politicii de vize, protecția datelor și cooperarea judiciară în materie penală.

Echipa de experți, printre care s-au numărat și reprezentanți ai Olandei, a vizitat România și a constatat la fața locului că România aplică acquis-ul Schengen în mod exemplar. Experții au observat că România respectă toate normele europene în vigoare, iar personalul autorităților române evaluate aplică la cele mai înalte standarde procedurile europene.

Echipa care a derulat misiunea de constatare a concluzionat că țara noastră continuă să îndeplinească toate condițiile necesare pentru aplicarea integrală a acquis-ului Schengen.

Echipa nu a identificat probleme în ceea ce privește aplicarea de către România a normelor europene în materie de vize, protecția datelor și în privința cooperării judiciare.

Referitor la sistemele informatice Schengen, experții au constatat că România și-a dotat corespunzător autoritățile, iar infrastructura IT este exemplară. România dispune de tot ce este necesar să implementeze noile sisteme de informații europene.

Echipa de evaluatori nu a identificat nicio problemă în legătură cu aplicarea acquis-ului Schengen de către România în domeniul protecției datelor. Concret, s-a constatat că România respectă normele aplicabile în domeniul protecției datelor când utilizează Sistemul de informații Schengen și Sistemul de informații privind vizele.

De asemenea, potrivit constatărilor experților, cooperarea judiciară în materie penală în România funcționează bine. România se angajează activ în cooperarea judiciară cu alte state membre pentru combaterea criminalității, inclusiv a traficului de ființe umane, a traficului de migranți și a grupărilor de criminalitate organizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.