Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Specialiștii în igienă recomandă să nu ne mai spălăm în fiecare zi: Dușul nu ne ferește de bacterii

dus

Vă aduceți aminte de reclamele obsesive cu spălați-vă pe mâini ca să nu luați COVID19? Ei bine, acestea au devenit istorie. Descoperirile cercetătorilor britanici arată că spălatul nu ajută deloc în protecția contra bolilor. La ce ajută de fapt dușul zilnic? Britanicii spun că e un moft care ne scapă de mirosuri neplăcute, însă că atunci când vine vorba de sănătate el e irelevant!

Concret, specialiștii spun că de fapt bacteriile care se acumulează zi de zi pe piele au rolul de a ne proteja și că dușul zilnic ar distruge această barieră naturală. În ceea ce privește mirosurile neplăcute, specialiștii spun că acestea sunt cauzate de anumite feluri de bacterii și că scopul dușului zilnic e mai mult unul de îndepărtare a acelor bacterii decât unul sanitar.

„După părerea mea, nu trebuie să facem baie și duș în fiecare zi. De fapt, nu trebuie deloc să facem baie și duș. Există microbi pe corpul nostru care produc mirosuri neplăcute, dar nu ne sunt dăunători.

Și motivul pentru care facem baie și duș este că vrem să scăpăm de aceste mirosuri și vrem să ne simțim confortabil. Este în regulă, dar în ceea ce privește prevenirea bolilor, nu este cu adevărat important”, a declarat profesorul Bloomfield, potrivit dailymail.co.uk.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.