Specialiştii ne recomandă să nu congelăm anumite legume
Congelatorul face posibilă păstrarea pe termen lung a alimentelor, în loc să petrecem ore întregi în bucătărie pentru a le conserva. Există, însă, produse care nu pot fi congelate, pentru că îşi schimbă calităţile şi gustul, informează Rador Radio România.
Potrivit experţilor, există produse, care pot fi depozitate în congelator după cumpărare şi altele, care nu ar trebui congelate. Structura anumitor legume este distrusă prin îngheţare şi ca urmare a acestui proces, devin apoase şi îşi pierd savoarea, dar şi minerale, vitaminele B şi C.
Printre acestea, se numără ţelina, castraveţii, salata verde, ridichile, napii, roşiile şi cartofii, susţin specialiştii. În acelaşi timp, unele legume se comportă foarte bine atunci când sunt congelate, putând fi consumate fără probleme: broccoli, porumb, spanac, ardei roşu, fasole verde, conopidă, sparanghel, dovleac, mazăre.