Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Specisliștii avertizeaza: Noul coronavirus umblă liber în particule mici în aer

Forbes
COVID coronavirus

Sute de oameni de ştiinţă afirmă că există dovezi că noul coronavirus aflat în aer sub formă de particule mici poate infecta oamenii şi cer Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să îşi revizuiască recomandările, potrivit publicaţiei New York Times, citată de Reuters.

OMS a anunţat că noul coronavirus se răspândeşte în primul rând de la persoană la persoană prin intermediul  unor mici picături provenite din nas sau gură, care sunt expulzate când o persoană bolnavă de Covid-19 tuşeşte, strănută sau vorbeşte.

Afirmațiile sale au fost aspru criticate de specialiști.

Ligia Moise de exemplu, un psiholog cu experiență în terapia de cuplu-copil-familie, cu masterat în psihoterapii cognitiv-comportamentale și participări la zeci de conferințe inclusiv în domeniul sexualității, a declarat pentru Libertatea că afirmațiile lui CTP au lăsat-o perplexă:

„Eu nu am știință să fi citit vreodată că masturbarea îți poate aduce modificări la nivelul scoarței cerebrale. Să ne spună unde a citit așa ceva. Ca să îmi apară ceva pe scoarța cerebrală, ar însemna că cineva a făcut un examen RMN și că, în urma sa, pot să spun în momentul în care văd leziunea respectivă că doar masturbarea și nimic altceva nu a provocat-o. În plus asta ar presupune că ai și un RMN anterior”.

CTP a revenit cu mai multe declarații în care explică ce a vrut să spună, potrivit Libertatea:

1. Despre femeile care i-au criticate afirmațiile:

  • Să se documenteze mai bine distinsele. În primul rând, unele au priceput că e vorba de o afectare morfologică a clitorisului, ceea ce e o prostie. Deci organul sexual al omului este creierul, nu organele reproductive, ci creierul. Acela este organul sexual, acolo, în hipotalamus și în amigdală. Să se mai documenteze puțin în legătură cu asta. Iar ceea ce spun eu este un fenomen constatat cu o anume frecvență în legătură cu astfel de practici în timpul adolescenței. El este legat de alte statistici, pe care, dacă vreți, le aducem în discuție.
  • Sunt foarte multe femei care nu pot ajunge la orgasm. Asta nu înseamnă că sunt frigide, dar acest lucru este trecut sub tăcere, nu se discută, e considerată o chestiune prea intimă, rușinoasă și nu se discută. Păi, sunt o grămadă de lucruri de felul acesta. Nu înțeleg de ce aceste doamne scriitoare, jurnaliste, ce sunt ele… Ce probleme au dânsele? Dânsele au avut această practică în adolescență și nu le-a influențat deloc? Vorbesc despre sine? Pentru că eu nu am spus, în fond, nimic rău sau jignitor la adresa cuiva. Am făcut o observație medicală care am considerat că ar trebui făcută de către niște cadre.
  • Eu văd că se confundă, s-a crezut că e vorba de o deformare morfologică a clitorisului. Este vorba de un mecanism de obținere a orgasmului, care, de fapt, e tot virtual. E exact ca în povestea cu calculatorul, e virtual, nu e cu un partener. Să ia un manual de sexologie și să vadă ce se poate întâmpla când astfel de practici sexuale care nu includ un partener pot să modifice rețeaua neuronală. Știți câți centri participă la realizarea excitației sexuale și a actului? Vreo 80, în hipotalamus, în amigdală și în alte centre de acolo. În clipa în care apar astfel de practici, ele nu sunt neapărat nocive, adică nu fac rău. Eu spun doar că modifică acele circuite cerebrale, astfel încât le e mai greu să obțină după aceea orgasm vaginal. Femeia, pentru că ea se obișnuiește cu acest tip de satisfacție. Și după aceea femeia constată că, domnule, nu am orgasm vaginal. Oare de ce? Una dintre cauze pentru această situație deloc rară pentru femei este și obișnuința cu această autosatisfacție. Da? Manual de sexologie.

2. Despre afirmațiile psihologului Ligia Moise:

  • Oh, Dumnezeule! Sărăcuța! Doamna psiholog ce este ea… Ce leziune? Ce RMN? Este vorba de rețele neuronale acolo, nu se produce o leziune! Dacă atât a priceput doamna, nici nu am ce să… eu nu vreau să stau de vorbă cu ea! Sărăcuța! Deci e vorba de rețele neuronale, care sunt mai degrabă soft, decât hard. Nu se produce nici o leziune, pur și simplu niște circuite se intensifică și altele se diminuează. Nu curge sânge! Nu se vede pe RMN, că nu apare o tumoare sau mai nu știu ce…(...) Doamne, Doamne! Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!

Citește și: Lovitură de teatru în PSD: Frans Timmermans se va implica în campaniile electorale ale partidului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.