Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacole de teatru şi o expoziţie de artă, la Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native

westcityradio.ro
filme cinema

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native, care se va desfăşura în perioada 1 - 5 noiembrie la Palatul Culturii din Târgu Mureş, au anunţat, miercuri, că pe lângă scurtmetrajele din concurs şi filmele de lung metraj anunţate, ediţia a 31-a a manifestării va cuprinde şi mai multe spectacole de teatru şi o expoziţie de artă.

"Proiectul instalaţional al lui Bartha József lucrează cu obiecte încărcate simbolic într-un univers poetic. Această lume se construieşte printr-o logică de tipul viselor: obiectele se întâlnesc în viziuni stranii, însă aceste viziuni ne lovesc în stomac prin aluziile lor cu caracter politic. Expoziţia '2 Instalaţii' se va deschide vineri, de la ora 18,00 la B5 Studio. Sâmbătă (4 noiembrie), de la ora 16,10, în prezenţa autorului Patrice Pavis va avea loc premiera absolută a spectacolul întitulat 'Vania şi ea'. Drama renumitului teoretician al teatrului contemporan a fost tradusă şi adaptată pentru scenă de regizoarea Éva Patkó", au precizat organizatorii, într-un comunicat de presă.

Duminică, 5 noiembrie, de la ora 16,10, publicul va avea ocazia să vizioneze în Sala Mare spectacolul muzical 'Antrenament spiritual', cea mai recentă producţie a Studioului Yorick, un spectacol de teatru în cântec şi proză, compus din operele scriitorului şi poetului contemporan János Lackfi. Regia spectacolului este semnată de Sebestyén Aba, compozitor fiind Tibor Cári.

A 31 ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj Alter-Native de la Târgu Mureş va alinia la startul competiţiei, în perioada 1-5 noiembrie, 38 pelicule selecţionate de juriu din cele 888 înscrise. Nouă ore şi jumătate de proiecţii îi aşteaptă pe iubitorii genului la Palatul Culturii din Târgu Mureş.

Festivalul îşi propune promovarea unor viziuni artistice specifice şi lansarea unor creaţii de un înalt nivel artistic în domeniul filmului, sprijinind manifestarea unor expresii artistice independente, preferând alternativele individuale faţă de producţia în masă a industriei cinematografice.

Cel mai vechi şi cel mai mare festival independent de scurtmetraje din România este organizat pentru a 31-a oară de către Uniunea Democratică a Tineretului Maghiar (UDTM / MADISZ) din judeţul Mureş. Co-organizator este Asociaţia Érted - Pentru Tine / Înţelegi, iar partenerii festivalului sunt Consiliul Judeţean Mureş, Universitatea de Arte din Târgu Mureş, Teatrul Naţional Târgu Mureş, Institutul Liszt - Centrul Cultural Maghiar Bucureşti.

Finanţatorii Alter-Native 31 sunt Primăria Municipiului Târgu Mureş, Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Fundaţia Communitas, Fondul Bethlen Gábor (Ungaria).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.