Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul Agnes, aleasa lui Dumnezeu - premieră, în weekend, la Teatrul Nottara

teatrul nottara
Spectacolul, în regia Sânzianei Stoican, le are în distribuţie pe actriţele Cristina Juncu, Luminiţa Erga/ Isabela Neamţu, Victoria Cociaş/ Crenguţa Hariton.

Piesa dramaturgului american John Pielmeier vorbeşte azi despre răni, salvare şi, mai ales, despre credinţă. Un text ce se situează între murder mystery şi thriller psihologic, "Agnes, aleasa lui Dumnezeu" este o poveste despre trei femei puternice, o psihiatră, o novice şi o stareţă, ce aparţin unor lumi fundamental opuse, se arată în prezentarea spectacolului.

Naşterea şi moartea neelucidată a unui nou-născut în incinta unei mănăstiri de maici este urmată de o investigaţie. Psihiatra Martha Livingstone caută, cercetează, încearcă să descopere şi să înţeleagă dacă tânăra Agnes, supectată de crimă, este psihic sănătoasă. La rândul ei, stareţa Miriam încearcă s-o protejeze pe Agnes şi, mai ales, să protejeze ceea ce ea consideră a fi un miracol, este rezumată povestea în comunicatul amintit.

"Am plecat de la întrebarea: cum ne putem raporta la cineva care a făcut ceva abominabil? Oare putem să-l înţelegem, fie cu emoţia, fie cu raţiunea, şi să-l iertăm? Ce înseamnă cu adevărat a ajuta, mai ales când nu avem capacitatea să înţelegem toate valenţele omului pe care încercăm să-l ajutăm? Cred că în acest spectacol ideea de ajutor e explorată şi chestionată din toate perspectivele. Oare nu facem mai mult rău atunci când credem, de fapt, că ajutăm? Şi oare aparenta intenţie altruistă de a ajuta nu este, de fapt, o dovadă de profund egoism? Îmi doresc ca spectatorul să plece de la spectacol cu conştiinţa faptului că nu poate înţelege tot şi că n-are răspunsuri la toate, că există lucruri pe lume, chiar în relaţiile simple interumane, la care nu primul răspuns e cel corect şi poate că nu vom afla niciodată toate răspunsurile", a declarat regizoarea Sânziana Stoican.

Biletele la reprezentaţiile oficiale pot fi cumpărate online pe www.nottara.ro sau de la agenţia teatrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.