Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul 'Cheful suprem', de Tudor Muşatescu va avea premiera la Sala Mare ARCUB

arcub.ro
Arcub

Spectacolul "Cheful suprem", de Tudor Muşatescu, într-o montare contemporană a cărei regie este semnată de Beatrice Rancea, va putea fi vizionat, în premieră, pe 30 iunie, de la ora 19,00, la Sala Mare ARCUB.

"Un ingredient inedit, inserat de Beatrice Rancea în montarea de la ARCUB, este elementul muzical al spectacolului susţinut de prezenţa în distribuţia 'Cheful suprem' a două artiste apreciate ale scenei lirice româneşti. Soprana Arlinda Morava şi mezzosoprana Adriana Alexandru dau replica unor actori îndrăgiţi de public, precum Claudiu Istodor, Luminiţa Erga, Cristi Toma, Silviu Biriş, Mona Dobrişan alături de nume reprezentative ale noii generaţii de artişti Paula Pîrvu şi Vlad Linţă", informează ARCUB.

Decorul şi costumele spectacolului sunt semnate de apreciata scenografă de teatru şi film Maria Miu, cu un palmares ce cuprinde peste 200 de decoruri realizate, în mai bine de 50 de spaţii.

Biletele au fost puse în vânzare la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc şi pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro, în magazinele partenere şi la casa de bilete ARCUB (strada Lipscani 84-90).

Spectacolul cu piesa "Cheful suprem", de Tudor Muşatescu, este un eveniment organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

***

Cu peste 30 de montări regizorale în teatrele şi operele din România, numeroase spectacole realizate în străinătate, peste 30 de roluri ca balerină pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, roluri principale de film, Beatrice Rancea are un parcurs profesional impresionant.

Deţinătoarea unui premiu UNITER în 1993, artista a montat zeci de producţii în ţară, dar şi în Ungaria şi Statele Unite ale Americii, realizările sale artistice fiind completate de activităţi pedagogice şi manageriale.

***

Recompensată în 2016 cu premiul UNITER pentru întreaga activitate, scenografa Maria Miu a participat la realizarea a peste 200 de spectacole de teatru şi operă, filme şi evenimente în România, Japonia, Marea Britanie, Belgia şi Germania.

Membră a Uniunii Artiştilor Plastici şi a UNITER, Maria Miu a semnat scenografia unor producţii ale mai multor teatre bucureştene, printre scenografiile create de Maria Miu numărându-se şi cele ale montărilor Jolly Joker, Amadeus, Ciocârlia şi Astă-seară se improvizează de la Teatrul de Stat din Oradea.

Artista a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bună scenografie pentru spectacolele Teatrului Bulandra Poveste de iarnă, 1784 şi pentru Iluzia comică de la Teatrul de Comedie, toate în regia regretatului Alexandru Darie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.