Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul `Două lumi care se intersectează` va avea premiera la Sala Mare ARCUB

arcub.ro
Arcub

Spectacolul performativ "Două lumi care se intersectează", conceput de Jean-Marc Aeschimann, Thierry Hochstatter, Cosmin Manolescu, în parteneriat cu Asociaţia Cultură prin Muzică şi Fundaţia "Gabriela Tudor", va avea premiera la Sala Mare ARCUB pe 6 mai, de la ora 19,30, informează un comunicat transmis luni AGERPRES.

"Două lumi care se intersectează" propune publicului bucureştean un dialog artistic punctat de surprize, schimbări şi transformări prin muzică şi dans. Dansul contemporan se îmbină cu stiluri muzicale multiple, care se schimbă de la o clipă la alta, neplanificat, în funcţie de trăirile şi inspiraţia artiştilor.

Potrivit comunicatului, spectacolul este o colaborare între artişti internaţionali şi români ce construiesc, prin intermediul improvizaţiei artistice, o conversaţie liberă între dans şi muzică.

Muzicianul Jean-Marc Aeschimann, percuţionistul Thierry Hochstätter şi coregraful Cosmin Manolescu au o experienţă vastă în improvizaţie artistică şi în educaţie prin cultură.

"Muzica este dans şi viceversa. Sunt atât de similare! Notele muzicale dansează în aer, iar mişcarea corpului e precum o melodie care se dezvoltă în spaţiu. Improvizaţia este magia momentului prezent, trebuie să fii complet acolo, să asculţi, să priveşti şi să reacţionezi imediat fie prin linişte, fie prin propriile modalităţi de expresie. Este minunat să nu fii blocat într-o partitură muzicală, să te exprimi cu propriile mijloace de expresie într-o situaţie nouă, creată de tine, de public sau de partenerii de pe scenă. Este un dar al vieţii", a declarat Jean-Marc Aeschimann, iniţiatorul proiectului.

În spectacolul de la ARCUB, vor participa, de asemenea, profesionişti înscrişi la Certificatul Dalcroze în România care au descoperit plăcerea improvizaţiei la cursurile conduse de Jean-Marc Aeschimann şi Cosmin Manolescu şi care vor participa cu mici intervenţii creative.

Biletele, cu preţuri de 25 de lei şi 40 de lei, pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro, în magazinele partenere şi la casa de bilete ARCUB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.