Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul "Gertrude", de Radu F. Alexandru, în regia lui Silviu Purcărete, va fi prezentat în avanpremieră la Teatrul Național I.L. Caragiale

Teatrul National Bucuresti
Teatrul National Bucuresti

Spectacolul "Gertrude", de Radu F. Alexandru, în regia lui Silviu Purcărete, va fi prezentat în avanpremieră sâmbătă şi în premieră duminică, de la ora 19,00, la Sala Studio a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale", în cadrul Festivalului Naţional de Teatru.

Din distribuţia propusă de Silviu Purcărete, care a optat pentru formula "all male cast", în care toate rolurile sunt interpretate de actori-bărbaţi, fac parte Claudiu Bleonţ, Mircea Rusu, Marius Manole, Alexandru Potocean, Marius Bodochi, Paul Chiribuţă şi Lari Giorgescu. Coregrafia este semnată de Florin Fieroiu.

"Rescrierea poveştii enigmaticului prinţ danez, Hamlet, din perspectiva dramaturgului Radu F. Alexandru, spulberă multe dintre incertitudinile piesei Marelui Will conferind celebrelor personaje sensuri şi valenţe nebănuite", se arată în prezentarea FNT.

Tot la Teatrul Naţional, de la ora 20,30, la Sala Pictură, este programat spectacolul "Tinerii barbari" regia Attila Vidnyánszky Jr., text inspirat din viaţa lui Bartók Béla şi cea a lui Kodály Zoltán, pe baza unui text de Miklós Vecsei H. şi a improvizaţiilor echipei de creaţie. Producţia este realizată la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

De la ora 16,00, la Sala Media a TNB, este programat spectacolul-lectură "Caniculă (evanghelie apocrifă a unei familii, a unei ţări)" de Lola Blasco. Spectacol va fi urmat de o întâlnire cu publicul, alături de echipă şi psihologul clinician Mugur Ciumăgeanu.

De la ora 12,00, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti este programat evenimentul "Ce este un laborator artistic?" în cadrul modului "Focus CNDB". Invitaţi sunt Mădălina Dan, Ion Dumitrescu, Radu Nica, Leta Popescu, Elena Zamfirescu.

La Teatrul Act, de la ora 17,00, este programat spectacolul "E adevărat, e adevărat, e adevărat!" de Breach theatre, regia Alexandru Mâzgăreanu, producţie a teatrului gazdă.

Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu şi unteatru din Bucureşti prezintă, de la ora 19,00, la sediul unteatru, spectacolul "Mass" de Fran Kranz, regia Andrei & Andreea Grosu.

Spectacolul "Băgău", după romanul omonim al Ioanei Bradea, regia Cristina Giurgea, producţie Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova, va putea fi văzut la Sala Studio a Teatrului Odeon, de la ora 21,30.

În cadrul secţiunii "Maratonul lansărilor de carte", la librăria Cărtureşti Verona, vor fi lansate, printre altele "Teatrul-dans al Pinei Bausch. Pe urmele Tanztheater" de Lucy Weir, la ora 11,00, "Teatrele documentare" de Erica Magris si Béatrice Picon-Vallin, la ora 13,00, "Ultima oră" de George Banu, ora 14,00, "4 piese cu susul în jos - Antologie de teatru contemporan pentru copii" de Ana Cucu Popescu, la ora 14,30.

Cea de-a XXXIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru se desfăşoară în perioada 20-30 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.