Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul 'Maşinăria. Musicalul', o coproducţie în regia lui Alexander Hausvater, în premieră europeană la Teatrul Naţional București

facebook.com
TNB

Premiera europeană a spectacolului "Maşinăria. Musicalul", după piesa "Maşina de calcul" de Elmer Rice, în regia lui Alexander Hausvater, va avea loc, pe 28 septembrie, în deschiderea stagiunii 2022-2023, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei CREAS, transmis miercuri Agerpres, avanpremiera are loc pe 10 şi 11 septembrie, la TNB.

Textul a fost scris în 1923 şi a fost considerat, la acea vreme, "cea mai originală şi mai inteligentă piesă scrisă până acum de un american, cea mai dură, dar şi cea mai vizionară piesă despre societatea modernă văzută vreodată pe Broadway", precizează sursa citată.

O satiră despre înrobirea fiinţelor umane în epoca maşinilor, piesa prezintă viaţa, strania moarte şi apoi viaţa de după moarte a unui contabil anost, Domnul Zero. Când Domnul Zero, o simplă rotiţă în angrenajul unei întreprinderi, află că munca lui va fi preluată de o maşinărie, clachează şi îşi ucide şeful. Pentru prima dată în viaţă, Domnul Zero îşi ia destinul în propriile mâini, un gest ale cărui consecinţe îl vor trimite pe lumea cealaltă, unde i se oferă o nouă şansă la dragoste, viaţă şi mântuire, se arată în comunicatul amintit.

Din distribuţie fac parte actorii: Ioan Andrei Ionescu, Natalia Călin / Oana Berbec, Florentina Ţilea/Medeea Marinescu, Tomi Cristin, Istvan Teglas / Petre Ancuţa, Monica Davidescu / Iuliana Moise, Fulvia Folosea, Silviu Biriş, Silviu Mircescu, Mihai Munteniţă, Daniel Burcea.

Musicalul oferă protagoniştilor prilejul de a se exprima în manieră muzicală, fiind nevoiţi să devină performeri şi să îmbine jocul cu muzica şi dansul. Coloana sonoră îmbină numeroase stiluri, de la piese corale la pop-rock, de la operă la muzica anilor 20', 30'.

"Spectacolul montat de Alexander Hausvater are o relevanţă profundă pentru lumea de azi în care tehnologia, comunicarea electronică şi automatizarea au dus la un conflict neliniştitor între om şi moralitatea sa. Cu cât societatea modernă a avansat pe plan tehnologic şi ştiinţific, cu atât relaţia dintre un om şi celălalt în cadrul unei colectivităţi se degradează şi stă tot mai mult sub semnul egoismului şi a materialismului", precizează sursa amintită.

Biletele pot fi achiziţionate online sau de la casa de bilete a Teatrului Naţional Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.