Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul muzical şi teatral 'Ucenicul vrăjitor' va avea premiera pe 3 aprilie, la Teatrul Naţional Bucureşti

Teatrul National Bucuresti
Teatrul National Bucuresti

Spectacolul muzical şi teatral "Ucenicul vrăjitor" va avea premiera pe 3 aprilie, la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), cu actorul Radu Gheorghe în postura de dirijor al Orchestrei simfonice şi al Corului Filarmonicii din Ploieşti.

Managerul interimar al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), Mircea Rusu, a declarat, cu prilejul conferinţei de presă în care a fost anunţată această premieră, că şi prin muzică se poate face o educare a unei părţi publicului românesc, pentru că acest spectacol nu este doar unul de muzică simfonică, ci şi cu "un actor extraordinar". El a amintit că TNB derulează programul "Teatrul educaţional".

Mircea Rusu a menţionat că acest spectacol reprezintă o "împletire de actorie şi de muzică" prin care contribuie la diversificarea repertoriului Teatrului Naţional Bucureşti, potrivit Agerpres.ro.

"Va fi un spectacol uşor interactiv, spectatorii vor rezona foarte intens", este de părere Mircea Rusu.

Coordonatorul muzical al spectacolului, Tiberiu Dragoş Oprea, a spus că acesta reprezintă o combinaţie de lucrări muzicale ale unor compozitori cunoscuţi, printre care Johann Strauss, Georges Bizet, Piotr Ilici Ceaikovski, George Enescu, pe care "se calchiază" prestaţia actorului Radu Gheorghe, jucând un rol de dirijor, fapt ce justifică numele de "Ucenicul vrăjitor".

"Radu Gheorghe are un joc bine stabilit, noi avem nişte poante în fragmentele muzicale, care corespund anumitor replici sau unei pantomime jucate de el (...), sunt poante fără prea multă vorbă, dublate de un stand-up extraordinar, pe care Radu Gheorghe îl poate face oricând şi oricum", a declarat Tiberiu Dragoş Oprea.

La rândul său, Radu Gheorghe şi-a exprimat încrederea că printre spectatori se vor regăsi persoane din generaţia sa, dar şi tineri.

Spectacolul "Ucenicul vrăjitor" reprezintă o producţie a TNB, realizată în colaborare cu Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii Ploieşti.

Un succes încă din 1987, confirmat de cele peste 100 de reprezentaţii pe scena mare a Naţionalului bucureştean, "Ucenicul vrăjitor" a făcut cel puţin 100 de reprezentaţii cu aproape toate filarmonicile din România şi a fost prezentat şi în alte ţări europene, au adăugat reprezentanţi ai TNB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.