Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul 'O scrisoare pierdută' va fi transmis în direct de la Teatrul Naţional din Timişoara, pe 1 decembrie

caragiale

Spectacolul ”O scrisoare pierdută”, de I. L. Caragiale, va fi transmis marţi, de la ora 18.00, în direct din Sala Mare a Teatrului Naţional din Timişoara, pe site-ul instituţiei, pe canalul YouTube şi pe pagina de Facebook.

"O scrisoare pierdută este o mostră de umanitate într-un moment când viaţa este transferată pe online, când oamenii se întâlnesc pe Skype, Zoom sau Whatsapp, iar deciziile par să curgă fie dintr-un soft, fie dintr-un mediu virtual care a înlocuit supranaturalul. Să jucăm spectacolele din repertoriu în transmisiune directă este o formulă perfect funcţională în această perioadă în care activitatea cu publicul este interzisă. Teatrul Naţional rămâne activ şi implicat chiar şi în această perioadă şi îşi îndeplineşte misiunea în comunitate, prin faptul că rămâne în permanenţă conectat la publicul său şi, în sens mai larg, la cetăţean", transmite Ada Hausvater, managerul Teatrului Naţional din Timişoara, potrivit news.ro.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

"O scrisoare pierdută” este o declaraţie importantă pe care dramaturgia românească o face prin vocea lui Caragiale. "În foarte scurt timp în România sunt alegeri parlamentare şi, mai mult decât atât, pentru că trebuie să înţelegem cu toţii până la urmă că avem de asumat zi de zi decizii pe care le urmăm, pe care le respectăm. În fond, povestea rezumată a „Scrisorii pierdute” este exemplul perfect: un mic gest personal, o scrisoare de dragoste ajunsă în mâna opoziţiei va duce la acceptarea unui compromis copleşitor pentru ţară", a mai declarat managerul Teatrului Naţional din Timişoara.

”Scrisoarea” naţionalului timişorean este un spectacol modern care păstrează integral replicile, modul de adresare al lui Caragiale, reînţelegându-l însă în sensurile zilei de azi. Spectacolul rămâne fidel ideii lui Caragiale, reiterează şi insistă asupra responsabilităţii individuale şi asupra faptului că neasumarea acesteia duce la repercusiuni grave asupra comunităţii, asupra ţării.

Montarea poartă semnătura regizorală a Adei Lupu Hausvater, iar în distribuţie sunt: Claudia Ieremia, Ion Rizea, Matei Chioariu, Doru Iosif, Romeo Ioan, Victor Manovici, Cătălin Ursu, Adrian Jivan, Bogdan Spiridon, Andrei Zgăbaia, Ionuţ Iova. Scenografia este semnată de Zsolt Fehervari, costumele au fost alese de Alina Lăţan, muzica îi aparţine lui Tibor Cari, iar lightdesign-ul este conceput de Lucian Moga.

Spectacolul poate fi vizionat în live stream pe site-ul www.tntimisoara.com, pe pagina de Facebook/ Teatrul Naţional Timişoara şi pe YouTube.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.