Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul 'Tartuffe sau Impostorul' după Moliere, în premieră, vineri, la Teatrul Mic

teatrulalba.ro
teatru sala alba

Spectacolul "Tartuffe sau Impostorul" după Moliere, în regia lui Gelu Colceag, va fi prezentat, în premieră oficială, vineri, de la ora 19,00, la Sala Atelier a Teatrului Mic, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES, noua producţie îi are în distribuţie pe Vlad Logigan, Gabi Costin, Alina Petrică, Ana Bianca Popescu, Mihaela Rădescu / Dana Dembinski, Vlad Corbeanu, Rareş Florin Stoica, Oana Laura Gabriela, Alex Voicu, Viorel Cojanu, Andrei Seuşan, Ştefan Lupu.

"Tartuffe sau Impostorul" este considerată una dintre cele mai puternice şi controversate comedii de caracter din literatura mondială, scrisă cu scopul de a denunţa fanatismul religios şi ipocrizia practicată de nobilii şi marii burghezi în secolul al XVII-lea. Prima variantă a piesei scrisă în anul 1664, prezentată în faţa regelui Ludovic al XIV-lea, a fost contestată şi interzisă. Trei ani mai târziu textul a stârnit din nou controverse şi a dus la interzicerea lui chiar de către arhiepiscopul Parisului. Textul a putut fi jucat, în versiunea sa integrală, abia în februarie 1669, prin bunăvoinţa Regelui Soare, şi a reprezentat un adevărat succes. Pentru Moliere tipul de satiră, comedie rafinată însemna modul ideal de a critica ipocrizia, falsitatea, naivitatea şi viclenia, animat fiind de convingerea că arta teatrului trebuie să contribuie la educarea caracterelor, se arată în comunicat.

Prin versiunea montată pe scena Teatrului Mic, regizorul Gelu Colceag propune publicului un spectacol de teatru în teatru, în care explorează cu subtilitate şi inteligenţă efectele comice produse de intrigă şi de dramatismul situaţiilor, precizează sursa citată.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.teatrulmic.ro, platforma bilet.ro şi de la casele de bilete ale Teatrului Mic.

Următoarele reprezentaţii sunt programate pe 25 şi 26 februarie şi 18, 19 şi 31 martie la Sala Atelier a Teatrului Mic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.