Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul TNB 'Jurnal de România. 1989' are două nominalizări la Premiile UNITER

teatrulalba.ro
teatru sala alba

Spectacolul trăirilor nedisimulate şi al amintirilor neperisabile, "Jurnal de România. 1989", realizat de Carmen Lidia Vidu la Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti a fost nominalizat la Premiile UNITER din acest an la două categorii importante: "Cel mai bun regizor" şi "Cel mai bun spectacol", informează Agerpres.

Premiera spectacolului a avut loc vara trecută, în Amfiteatru TNB, în acea perioadă extrem de dificilă în care lumea artistică de la noi şi din lume se pomenise, dintr-o dată, împinsă. Beneficiind de Amfiteatru TNB, acest spaţiu de joc în aer liber, TNB şi-a putut permite o premieră în plină pandemie.

Iniţial, publicul a putut asculta mărturiilor participanţilor la evenimentele din decembrie 1989 la o distanţă nu foarte mare de îndrăgiţii actori ce alcătuiesc distribuţia spectacolului: Oana Pellea, Ion Caramitru, Florentina Ţilea şi Daniel Badale.

Alături de cei patru actori, în spectacol mai sunt prezentate mărturii şi amintiri ale unor istorici şi cercetători care au dedicat timp consistent studierii evenimentelor de acum 31 de ani: Germina Nagâţ, Dennis Deletant, procurorul Dan Voinea.

După o primă relaxare a măsurilor în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19, spectacolul a trecut pe Sălii Mari, unde se joacă şi în prezent.

În "Jurnal de România. 1989" istoria e văzută prin prisma biografiilor personale. Cercetarea, imaginea şi sunetele alcătuiesc universul multimedia care completează poveştile actorilor, iar acest spectacol multimedia ne oferă ocazia de a pune laolaltă un puzzle puternic şi foarte uman.

Imediat ce a primit vestea dublei nominalizări la Gala Premiilor UNITER, regizoarea Carmen Lidia Vidu a exclamat: "E un moment fantastic şi mă bucur că-l trăiesc!".

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

"M-am temut că Revoluţia nu e un subiect pentru o femeie regizor, nu am crezut că documentarul îşi va găsi locul într-un teatru atât de mainstream ca TNB-ul, dar aşteptam să vină momentul în care la UNITER să văd nominalizate femei pentru cea mai bună regie şi cel mai bun spectacol. E un moment fantastic şi mă bucur că-l trăiesc. Aplaud întreaga echipă a spectacolului "Jurnal de România. 1989", a mai declarat regizoarea.

După premiera din iunie 2020, pe 13 septembrie 2020, "Jurnal de România.1989" a deschis Festivalul European al Spectacolului Timişoara - Festivalul Dramaturgiei Româneşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.