Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectatorul care a aruncat cu o sticlă de plastic în capul fotbalistului Dimitri Payet a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare

www.dolce-sport.ro
Dimitri Payet

Spectatorul care a aruncat cu o sticlă de plastic în capul fotbalistului Dimitri Payet (Olympique Marseille), faptă care a dus la oprirea definitivă a meciului de la Lyon cu echipa locală Olympique, duminică seara, în prima ligă franceză de fotbal, a fost condamnat, marţi, la şase luni de închisoare cu suspendare, transmite AFP, citat de agerpres.

Pedeapsa prevede o perioadă de probaţiune de trei ani, dar şi o interdicţie a accesului pe stadionul echipei Olympique Lyon pentru o perioadă de cinci ani.

Procuroarea Beatrice Moure ceruse o pedeapsă de şase luni cu executare.

Trimis în judecată pentru ''violenţă voluntară cu o armă aruncată'', bărbatul va trebuie să despăgubească părţile vătămate, simbolic, cu un euro, pretins de Dimitri Payet, Olympique Marseille şi Liga de Fotbal Profesionist (LFP).



'Nu ştiu ce a fost în capul meu, euforia, nu ştiu'', a declarat inculpatul, Wilfried Serriere, 32 de ani, care era îmbrăcat într-un tricou alb al echipei Bayern Munchen pe sub un hanorac albastru, fără a reuşi să îşi explice gestul făcut.

Suporter al echipei OL de 15 ani, fără a fi înscris într-un fan club, Serrier i-a cerut scuze fotbalistului de la Olympique Marseille, afirmând că nu a vrut să îl lovească în cap. El a mărturisit că a ridicat recipientul cu apă de jos când i-a venit ideea de a-l arunca, în momentul în care Payet se pregătea să execute un corner. Pe imaginile difuzate de televiziune, Serriere poate fi văzut cum îşi trage gluga hanoracului înainte de a arunca sticla plină de 500 de mililitri.

''Risc zero nu există, dar toleranţă zero există'', a pledat Beatrice Moure.

''Violenţa este o parte integrantă a acestui sport'', a afirmat avocatul David Metaxas, pentru care, inculpatul, care este un curier cu un venit lunar de 1.000 de euro, a acţionat cu un ''gest absolut stupid''.

''Nu e prostie, e nebunie, e ceva foarte grav'', a afirmat, la rândul său, Axel Daurat, avocatul lui OM şi Dimitri Payet. Daurat a amintit că fostul internaţional francez a fost vizat de mai multe ori de obiecte aruncate din tribune în ultimele luni, fapt care poate avea repercusiuni psihologice ''importante'', iar Payet se va teme ''de fiecare dată când va aşeza mingea pentru a executa un corner''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.