Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Speranțe pentru anularea Brexitului - 'Există peste 50% şanse să se organizeze un al doilea referendum'

tony blair

Şansele să aibă loc un al doilea referendum pe tema Brexitului sunt, în prezent, mai mari de 50%, a declarat joi fostul premier laburist britanic Tony Blair, relatează Reuters.

Fostul premier laburist apreciază că o a doua consultare populară ar fi mijlocul ”clasării” dosarului Brexitului, programat să aibă loc la 29 martie.

”Eu cred că dacă va avea loc un al doilea referendum, acesta va clasa afacerea”, a declarat pentru televiziunea Reuters Blair, un susţinător al rămânerii Regatului Unit în Uniunea Europeană, la forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos.

Irlanda se pregătește pentru un Brexit dur - Măsura extremă luată de autoritățile de la Dublin

”Eu cred că dacă ne retragem (din UE) fără să ne întoarcem în faţa poporului, cu cearta actuală şi în aceste circumstanţe, asta ar semăna o disensiune şi mai mare”, a adăugat el.

”Mi-ar părea absolut iresponsabil să ieşim din UE fără acord şi sunt sigur că Parlamentul nu o va permite”, a adăugat el.

Referendumul de la 23 iunie 2016 a degajat o majoritate de 51,9% din voturile exprimate în favoarea Brexitului, ceea ce a declanşat procesul retragerii regatului din Uniune, aflat în haos în prezent, după ce deputaţii din Camera Comunelor au respins masiv acordul retragerii încheiat de Guvernul Theresei May cu UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.