Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Speranțele fumătorilor au fost SPULBERATE de Klaus Iohannis: Președintele a promulgat legea

facebook.com
fumat

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe şi de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Camera Deputaţilor a aprobat, ca for decizional, pe 18 octombrie acest proiect de lege.

Citește și: Conduce în SÂNII GOI, dar cu centura pusă: IMAGINI de senzație cu o femeie, la volan / VIDEO

"În momentul în care va intra în vigoare legea, adică la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, trebuie să dispară de pe piaţă produsele din tutun aromate, mai specific, ţigările care au capsule aromate în filtru. De asemenea, începând cu data intrării în vigoare a legii, producătorii trebuie să fabrice pachetele de ţigări conform noilor reguli, iar ţigările mentolate, care sunt preferate în special de femei, vor mai putea fi comercializate până în 2019. Legea prevede şi schimbarea aspectului pachetului de ţigări. Acesta va avea o imagine grafică pe 65% din suprafaţa pachetului, aceste imagini vor fi pe ambele feţe, ca să nu mai fie posibil să ascunzi imaginea în raftul de prezentare a produselor din tutun. De asemenea, aceste imagini trebuie schimbate la fiecare 1 ianuarie de acum încolo, în aşa fel încât oamenii să nu se mai obişnuiască cu imaginile şi să fie surprinşi de alte imagini", declara Magdalena Ciobanu, expert pentru controlul tutunului în Ministerul Sănătăţii, la dezbaterile din comisiile de specialitate ale Camerei, informează agerpres.ro.

Citește și: Cu ea a înșelat-o Cristiano Ronaldo pe Irina Shayk: Da, e ROMÂNCĂ / FOTO

Ea arăta că pachetele de ţigări inscripţionate conform actualelor reguli pot fi comercializate până la 20 mai 2017, în schimb produsele care conţin capsule cu arome trebuie să dispară de pe piaţă în momentul în care intră legea în vigoare, acestea din urmă ţintind copiii şi tinerii. Producătorii de tutun vor începe să producă noile pachete de la data intrării în vigoare a legii, spunea Magdalena Ciobanu.

Citește și: Face MILIOANELE cu raba: Ea e cea mai bine plătită cântăreață din lume / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.