Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SPIONAJ economic în Bulgaria - Trei angajați străini, arestaţi după dispariţia de documente de la o uzină de armament

spionaj

Trei angajaţi străini ai principalei companii bulgare de armament, Arsenal, au fost arestaţi sub bănuiala că au fost implicaţi în "dispariţia" unor produse şi documente sensibile din fabrica acesteia, a indicat joi Ministerul bulgar de Interne, citat de Reuters şi BTA, anun'[ Agerpres.

Autorităţile bulgare au lansat o anchetă luna aceasta, după ce compania, care este particulară, a anunţat absenţa anumitor produse şi documentaţii sensibile, care ar putea fi de interes pentru competitori locali şi străini.

Poliţia a stabilit că doi cetăţeni lituanieni şi unul rus, care se ocupau de implementarea de noi tehnologii în cadrul companiei, s-au aflat până pe 17 septembrie în concediu fără plată, fără a reveni ulterior la lucru.

Totuşi, potrivit ministerului, pe 2 octombrie, cu o zi înainte de constatarea dispariţiei, cei trei s-au aflat în Kazanlâk, oraşul din centrul Bulgariei în care se află uzina de armament.

Ei au fost arestaţi la graniţa cu Grecia, pe 5 octombrie, iar poliţia a găsit în maşinile lor documente şi alte obiecte despre care se crede că au legătură directă cu ancheta de la Arsenal.

Potrivit BTA, este vorba de un bărbat de 24 de ani şi de o femeie de 59 de ani din Lituania şi de un cetăţean rus în vârstă de 60 de ani.

Uzina din Kazanlâk produce şi exportă armament de calibru mic şi sisteme de artilerie, precum şi muniţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.