Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spionaj în Elveția: Chinezii au cumpărat un hotel în Elveția pentru a supraveghea aeroportul militar cu avioane F35 (presă)

Business Insider
spionaj, china

Au cumpărat un han în Elveția, dându-se drept o familie de hotelieri, când în realitate erau un grup de spioni chinezi interesați de pista de aterizare militară Meringen aflată în apropiere, scrie Il Fatto Quotidiano, conform Rador Radio România.

Potrivit ziarului elvețian Tages-Anzeiger, care a primit confirmare din surse din cercurile de securitate națională, cei doi soţi Wang și fiul lor s-ar putea să nu fie de fapt rude: cei trei au achiziționat hotelul-han Rössli în 2018, iar în vara acestui an au fost reţinuţi, autorităţile suspectând că adevărata intenţie a celor trei a fost de a spiona operațiunile de zbor care au loc la Meringen, un aeroport cunoscut pentru că este o bază operațională pentru aeronavele F-35 ale forțelor aeriene elvețiene.

Presupusa familie – continuă să scrie presa – a părăsit țara, iar acum hanul este din nou de vânzare. Într-o conversație telefonică cu un jurnalist de la Tages-Anzeiger, fiul a negat cu vehemență acuzațiile, vorbind despre ''știri false'' și subliniind că familia intenționează să se întoarcă în Elveția și chiar la Rössli.

Comentând ştirea, expertul în geopolitică Ralph Weber a spus că nu ar fi surprins dacă ar fi vorba de un caz de spionaj. ''Republica Populară Chineză gestionează mai multe servicii de informații civile și militare extrem de active în întreaga lume'', a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.