Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SPIONAJ total în administrația Donald Trump: Cine TRĂDEAZĂ pentru Rusia/ video

Donald Trump nebun

În cadrul unor operaţiuni conduse de mai multe servicii de informaţii europene în ultimele şapte luni, cel puţin un aliat al SUA a interceptat, înainte ca Donald Trump să fie învestit preşedinte, comunicaţii între consilieri ai acestuia şi oficiali guvernamentali ruşi, scrie publicaţia Newsweek în ediţia de miercuri, citând surse care s-au exprimat sub protecţia anonimatului.

Conform acestor surse, a fost interceptat cel puţin un contact între consilierul pentru securitate naţională al SUA, Michael Flynn, care şi-a dat recent demisia, şi un oficial rus care îşi desfăşoară activitatea în SUA. Nu s-a confirmat însă dacă acesta din urmă este ambasadorul Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, o relatare anterioară despre convorbirile dintre cei doi fiind cea care a condus la demisia lui Flynn, scrie agerpres.ro.

Citește și: Profesoara de română, soție de preot, mamă a 3 copii, arestată pentru sex cu un elev de la seminarul teologic: E și gravidă cu el / VIDEO

Dar aceleaşi surse susţin că interceptarea comunicaţiilor nu s-a limitat la discuţiile telefonice, serviciul secret care a efectuat această operaţiune obţinând prin mijloace electronice şi umane informaţii despre partenerii de afaceri externi ai lui Trump, în special aceia bănuiţi că ar putea fi agenţi ai serviciilor secrete din ţările lor.

Această acţiune a fost motivată de suspiciunea că Rusia ar intenţiona să folosească relaţiile cu oficialii din administraţia lui Trump în cadrul unui plan pe termen lung pentru destabilizarea NATO, o altă preocupare în acest context fiind legată de posibilitatea ca Moscova să-şi folosească mai intens arma energetică în relaţiile cu Europa dependentă de gazele naturale ruseşti.

Citește și: Face portretele vedetelor din…legume: Ce a folosit la portretul lui Donald Trump / VIDEO

Conform unei surse diferite de cele care au relatat elementele de mai sus, un serviciu secret al uneia dintre ţările baltice a încercat să culeagă informaţii despre actualii responsabili de la Casa Albă, despre managerii companiei preşedintelui american, Trump Organization, dar şi cu privire la relaţiile bune pe care noul secretar american de stat, Rex Tillerson, fost director al companiei Exxon Mobil, şi le-a construit de-a lungul timpului cu Igor Secin, şeful companiei Rosneft.

Cele trei state baltice (Lituania, Letonia şi Estonia) sunt în mod special preocupate de posibilitatea ca noua administraţie de la Washington să promoveze o politică mai conciliantă faţă de Rusia. Această operaţiune a inclus şi supravegherea respectivilor manageri în timpul călătoriilor efectuate în Europa.

Citește și: Au făcut sex în sala de cinema din Suceava / VIDEO 18+

Toate operaţiunile evocate au început anul trecut în luna august, după ce guvernul britanic au obţinut informaţii conform cărora persoane care lucrează pentru Rusia aveau contacte cu unii membri ai echipei de campanie a lui Trump, informaţii care, potrivit Newsweek, au fost transmise de Londra aliaţilor europeni din NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.