Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitale se vor prăbuși la următorul cutremur în București (secretar de stat în Ministerul Sănătății)

dcnews.ro
Andrei Baciu

Există riscul ca unele spitale din București să se prăbușească la următorul cutremur, a avertizat, într-un interviu acordat Digi24, Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății din România. „Majoritatea spitalelor au fost construite în anii 60 și 70 ai secolului trecut. Dacă mâine ar fi cutremur, Institutul Clinic Fundeni s-ar prăbuși. Există foarte puține clădiri noi. Realitatea de acum nu este cu mult diferită decât în urmă cu 5, 10 sau 20 de ani”, a comentat Baciu, citat de BTA. El face referire la o analiză a Departamentului pentru Situații de Urgență, potrivit căreia, în cazul unui cutremur în București, șase spitale vor fi distruse în totalitate și 22 - parțial distruse.

„Jumătate din spitalele din România sunt expuse la un nivel mediu de risc seismic. De aceea, alocarea unor fonduri semnificative pentru infrastructură este o prioritate”, a mai spus Baciu.

75 de spitale din subordinea Ministerului Sănătății sunt încadrate în zona de risc seismic. 15 sunt cu risc seismic ridicat, 60 sunt cu risc seismic de gradul doi, informează Digi24.

„În cazul unui cutremur devastator, autoritățile sunt pregătite să trimită în zona dezastrului în jur de 7.000-8.000 de pompieri, fără a afecta alte misiuni”, a declarat, între timp, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. În prezent, în România există circa 33.000 de pompieri, a precizat el. „În ultimii ani, am investit foarte multe fonduri europene și de stat în dotarea sistemului integrat de apărare civilă din România pe uscat, aer și mare. Avem câte două containere în fiecare județ sau în total 90 în toată țara cu echipamente de căutare și salvare. Există și un anumit număr de pompieri instruiți să le folosească”, a informat Raed Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.