Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalele administrate de stat au încasat 12 milioane de euro pe an din taxele de parcare

Primaria Sectorului 6
parcare
Cifrele arată că operatorii privați administrează parcări la 11 spitale deținute de HSE, Irlanda. Spitalele administrate de stat încasează mai mult de 12 milioane de euro pe an din taxele de parcare, cu aproximativ 7 milioane de euro din totalul respectiv în cadrul unor acorduri cu companii private.
Cifrele publicate de Health Service Executive (HSE) arată că operatorii privați administrează parcările de la 11 spitale deținute de HSE la nivel național. Acestea nu includ așa-numitele spitale voluntare, care sunt în mare parte finanțate de stat, precum St Vincent’s, St James’s, Tallaght și Beaumont din Dublin, care operează și parcări private. HSE a declarat că spitalele voluntare nu au raportat serviciilor de sănătate aranjamente financiare cu operatori privați, care „ar putea fi supuse unor acorduri comerciale”.
Deputatul Sinn Féin Dublin Mid-West Mark Ward, care a obținut cifrele de la HSE, a afirmat că parcările sunt folosite ca „scheme de câștig de bani” în detrimentul pacienților și al rudelor acestora. „Nu ar trebui să fim într-o situație în care spitalele trebuie să taxeze pentru parcare pentru a genera venituri”, a spus el. „Ar trebui să existe suficiente venituri din partea statului, astfel încât spitalele să nu fie nevoite să caute metode de câștigare a banilor, cum ar fi parcarea.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.