Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalele din București, fără locuri libere la ATI! Beatrice Mahler se declară îngrijorată: 'Suntem în două lumi paralele'. Ce spune de carantinarea Capitalei

digi24.ro
beatrice mahler

O situație critică se înregistrează în București, unde nu se mai înregistrează niciun loc liber la secțiile ATI, pentru pacienții COVID. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, se declară îngrijorată de situație, în contextul în care, în această săptămână, se estimează necesitatea unui număr de 1.000 de locuri în spitalele COVID și de cel puțin 200 de locuri de terapie intensivă în București.

„Din păcate, este o criză de locuri în secțiile de terapie intensivă și dacă în acest moment vorbim de criză de locuri în terapie intensivă și în secții, mă gândesc cu îngrijorare la ce înseamnă săptămâna viitoare, uitându-mă puțin în urmă la numărul de cazuri confirmate în București în această săptămână. La un calcul minim, în funcție de datele statistice pe care le avem, 20 la sută dintre pacienții internați necesită internare, adică vom avea nevoie de aproape 1.000 de locuri în spitale și un minim de 200 de locuri în terapie intensivă pentru București, în săptămâna viitoare, dacă regula statistică pe care o cunoaștem - și s-a verificat de atâtea ori - rămâne valabilă. Nu știu care va fi evoluția următoarelor zile, cu siguranță, însă, lucrurile pot să ducă spre situații critice, dacă vorbim despre spitalele COVID”, a subliniat dr. Beatrice Mahler, într-o intervenție la DIGI 24.

OFICIAL - România va petrece Sărbătorile de iarnă în stare de alertă

„Suntem în două lumi paralele: lumea celor care muncim în spitale și care ne confruntăm cu suferința oamenilor și familiilor care trec prin această experiență cu totul, cu totul deosebită și extrem de dură, și lumea celor care nu vor să accepte sau se gândesc că ei nu pot fi atinși de această boală, o boală care știm că nu alege și știm că deocamdată nu avem criterii extrem de exacte de a stabili care dintre noi va avea o formă severă. Este extrem de trist ce vedem și este păcat, pentru că trăim și trecem printr-o perioadă dificilă, iar unii nu înțeleg”, a mai punctat medicul.

„Toți și-ar dori zile libere și concedii, pentru că sunt colegi care au avut cel mult cinci zile de concediu în acest an și vorbesc mai ales de secția de terapie intensivă. De câte ori începi să vorbești cu colegii din terapie intensivă, care sunt obosiți și triști, pentru că oricât de mult te străduiești să lupți cu această boală, pierzi pacienți în fiecare zi, lacrimile din ochii lor te împietresc și trăiești durerea împreună cu ei. Sunt obosiți, este dificil și atunci când vezi imagini sau oameni care nu cred, nu știi cum ai putea oare să-i iei și să-i aduci în realitatea în care tu trăiești și pe care o vezi, ca să-i faci să înțeleagă că nu este o glumă și nu este o joacă ceea ce se întâmplă în spitale”, a concluzionat Dr. Beatrice Mahler.

Legat de o eventuală carantină a Capitalei, aceasta menționa  zilele trecute că, din păcate, direcţia în care merge Bucureştiul nu este una favorabilă şi cu siguranţă trebuie luate în calcul toate variantele astfel încât numărul de cazuri să scadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.