Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalele modulare așteaptă încă avizele DSP

www.informateca.ro
Spital modular

Spitalele modulare pot fi o soluție pentru avalanşa de cazuri de Covid-19. Însă, procedurile complicate întârzie mersul firesc al lucrurilor, iar acestea rămân nefolosite în lipsa avizelor DSP. Deşi au fost ridicate în timp record, în urmă cu câteva luni, oficialii încep abia acum să grăbească lucrurile. În Bucureşti, săptămâna viitoare ar trebui să avem în jur de 300 de paturi gata de folosit în aceste spital potrivit Stirile TVR

Spitalul modular construit de primăria Capitalei în nordul Bucureștiului a fost gândit pentru cazurile cu forme ușoare de COVID-19. Spitalul are 400 de locuri și este practic o secție exterioară a Spitalului Victor Babeș din Capitală.

Unitatea este gata din luna mai, dar până acum niciun pacient nu a fost internat aici. Construcția modulară nu are încă avizul Direcției de Sănătate Publică.

Momentan, internări nu se fac nici în spitalul modular al MApN din curtea Institutului Ana Aslan.

Cele 120 de locuri pentru pacienții cu forme ușoare și medii nu pot fi folosite în această perioadă, pentru că militarii lucrează la reconfigurarea spitalului. Din cauza temperaturilor extrem de ridicate, corturile nu mai sunt o soluție. Vor fi înlocuite cu containere, care să ofere condiții mai bune pacienților.

În schimb, la Ana Aslan funcționează la capacitate maximă secția ATI a spitalului modular al MApN, care are 15 paturi. După îndelungi amânări, autoritățile au deschis de curând și spitalul modular construit de Asociația Dăruiește Viața în curtea spitalului Elias, cu bani din donațiile a 250.000 de români și peste 600 de firme.

Contactați în legătură cu avizele pentru spitalele modulare din Capitală, reprezentanții DSP București promit răspunsuri abia săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.