Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul CFR Timişoara va face analize de indentificare a tulpinilor SARS-CoV-2

timesofisrael.com
vaccin covid-19 coronavirus sars-cov-2

Managerul Spitalului Clinic CFR Timişoara, dr. Stela Iurciuc, a anunţat, vineri, că în unitatea medicală se vor realiza, începând din această lună, analize de identificare a tulpinilor SARS-CoV-2, prin RT-PCR, în cadrul compartimentului de Biologie Moleculară.

"Această analiză se efectuează la cerere şi reprezintă un pas important în combaterea transmiterii COVID-19, prin detectarea tulpinilor de coronavirus care circulă în acest moment în regiune. În aceeaşi notă pozitivă, la sfârşitul acestei săptămâni atingem cifra de 14.000 de doze de vaccin Pfizer şi Moderna administrate în Centrul de Vaccinare anti-COVID-19 din cadrul Spitalului CFR din Timişoara, care funcţionează nonstop, pe parcursul întregii săptămâni, din data de 4 ianuarie 2021", a declarat dr. Stela Iurciuc, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Andrei Caramitru, despre cei care REFUZĂ vaccinarea: Să li se dea făină, ulei și 50 de lei și UITĂ TOT

Spitalul CFR din Timişoara a fost inclus în lista spitalelor suport COVID încă de la începutul pandemiei. Din ianuarie 2021, secţia COVID cu 60 de paturi a fost mutată în pavilionul din zona Gării de Nord şi funcţionează la capacitate maximă, tratând pacienţi cu forme moderate şi severe de boală.

Sediul central al spitalului, aflat în Piaţa Maria, este în totalitate zonă non-COVID, fiind deschis pentru pacienţi atât pentru internare continuă, cât şi pentru consultaţii în ambulatoriu.

"Ne dorim ca prin toate aceste demersuri să oferim servicii medicale de calitate atât pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, cât şi pentru pacienţii non-COVID, iar pandemia aceasta să devină cât mai curând o amintire", a punctat dr. Stela Iurciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.