Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va avea un laborator de biologie moleculară unde vor fi putea fi lucrate teste PCR

Agerpres
pat spital gol

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa va avea un laborator de biologie moleculară unde vor fi putea fi lucrate teste PCR pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, echipamentele medicale în valoare de 200.000 de euro fiind donate unităţii medicale, potrivit news.ro.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că unitatea medicală va avea un laborator de biologie moleculară în cadrul căruia vor putea fi lucrate testele PCR.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 41: Lumina din caracatiță!

"SCJU a primit, în urma unei sponsorizări, echipamente de înaltă performanţă constând în două linii complete de diagnostic prin biologie moleculară a virusului SARS-CoV-2. Un astfel de echipament are două componente: un extractor de acizi nucleici (extrage acidul nucleic ADN sau ARN din probele biologice); un aparat Real Time PCR (acidul nucleic extras este amplificat într-un Real Time PCR si detectează genele specifice virusului SARS-CoV- 2)”, se arată în comunicat.

Sursa citată spune că până în momentul de faţă a fost livrat şi instalat primul echipament. Acesta provine din Coreea de Sud şi conţine inclusiv reactivi şi consumabile.

Echipamentele medicale au fost achiziţionate de Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor şi cu Sindicatul Liber al Navaliştilor Constanţa. Valoarea totală a donaţiei este de aproximativ 200.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.