Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a finalizat în această lună lucrările de modernizare desfăşurate în cadrul etajului doi ale Secţiei Clinice ATI

Spitalul Sfântul Sava
salon spital Sfantul Sava

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a finalizat în această lună lucrările de modernizare desfăşurate în cadrul etajului doi ale Secţiei Clinice ATI. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la 626.038,06 lei, investiţia fiind susţinută cu finanţare de la Consiliul Judeţean Sibiu care a asigurat o pondere de circa 46% din sumele necesar, respectivi din fondurile proprii ale spitalului (aproximativ 54%). Etajul a fost redeschis pentru activitatea medicală, fiind inclus în zona "verde".

Lucrările efectuate au constat în:
- Reparaţii curente instalaţie electrică, detecţie CO2 şi reţea de date; montaj accesorii şi alte materiale pentru refacerea reţelelor electrice, montare centrală detecţie incendiu, înlocuire tablou electric;
- Înlocuirea reţelei de distribuţie a oxigenului şi a aerului comprimat şi crearea unui distribuitor cu robinete de separare, care permite oprirea alimentării cu oxigen pe nivele şi pe secţii in Blocul Chirurgical;
- Montarea la reţeaua de oxigen a unor aparate moderne de reglare a presiunii şi de monitorizare a debitelor;
- Montarea a 13 detectori de oxigen necesari desfăşurări activităţii în condiţii de maximă siguranţă, ţinând cont că în rotonda ATI de la etajul 2 există 12 boxe individuale pentru pacienţi, cu senzori la fiecare pat;
- Montare unitate centrală pentru detector oxigen;
- Montare panou afişaj pentru motorizarea permanentă a cantităţii de oxigen atmosferic din boxele ATI;
- Montare covor PVC, tarkett şi realizarea de zugrăveli.

"Investiţia în modernizarea etajului II al secţiei de Anestezie-Terapie Intensivă nu a fost una programată dar a fost necesară în urma celor constatate prin verificările periodice pe care le efectuăm pe teren la instalaţiile electrice şi la cele de oxigen. Acestea erau foarte vechi şi nu corespundeau cerinţelor actuale privind siguranţa. Prin urmare, din dorinţa de a asigura cele mai bune codiţii pentru desfăşurarea activităţii de terapie intensivă, care este una vitală, şi pentru ca pacienţii şi personalul să fie în siguranţă, am demarat cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, care a asigurat o parte consistată din investiţie, aceste lucrări complexe care au fost finalizate", declară managerul interimar al SCJU Sibiu, Jur. Robert Fotache.

Dacă până acum, în momentul efectuării unor lucrări în zona ATI sau în caz de necesitate trebuia oprită alimentarea cu oxigen în întreg Blocul Chirurgical, odată cu finalizarea modernizării reţelei de alimentare cu oxigen şi aer comprimat, putem asigura continuitatea activităţii medicale, fapt care este unul esenţial în zona chirurgicală şi zona ATI unde există un flux continuu de pacienţi.

Totodată, etajul II ATI a fost dotat cu mobilier nou, necesar derulării activităţii personalului, graţie unei sponsorizări generoase din partea Mobila ABC, în valoare de aproximativ 25.000 lei.

"Suplimentar modernizării instalaţiilor s-au efectuat şi lucrări de renovare şi a fost schimbat şi mobilierul pentru personal prin bunăvoinţa Mobila ABC care ne-a sponsorizat cu piesele de mobilier şi cărora le mulţumim pentru implicare", a mai adăugat managerul interimar al SCJU Sibiu.

În momentul de faţă, Secţia Clinică ATI a SCJU Sibiu are un număr total de 48 de paturi, dintre care 10 paturi ATI-Covid în zona roşie (modularul I) şi 38 de paturi în zona verde.

Spitalul intenţionează să realizeze şi modernizarea etajului I al secţiei ATI, investiţie care, cel mai probabil, va avea loc anul viitor.

Date suplimentare: Investiţiile programate în infrastructura actualului spital judeţean continuă. În prezent, mai multe pavilioane se află într-un proces complex de renovare şi modernizare: pavilionul Dermatologie, o parte a maternităţii precum şi Blocul Chirurgical - unde lucrările se desfăşoară etapizat şi pe zone, pentru a fi asigurată continuitatea activităţii medicale. Lucrările se desfăşoară în cadrul proiectului "Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu", gestionat de Consiliul Judeţean Sibiu.

De asemenea, în prezent se desfăşoară şi lucrări de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe,tot în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, "Modernizare, extindere şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu", gestionat de Consiliul Judeţean Sibiu.

Şi clădirea "Neurologie" a spitalului se află într-un proces de reabilitare completă şi dotare, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Jur. Robert Fotache
Manager interimar

Decebal Todăriţă
Purtător de cuvânt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.