Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de campanie aflat pe Stadionul CFR din Timișoara va rămâne operațional și în 2023

opiniatimisoarei.ro
spital campanie

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu (PSD) a solicitat Ministerului Apărării Naţionale să păstreze operaţional spitalul de campanie aflat pe Stadionul CFR din Timişoara, care a fost ridicat în 2020 pentru bolnavii depistaţi cu COVID-19.

Prefectul Mihai Ritivoiu a anunţat, miercuri, că Ministerul Apărării Naţionale a aprobat cererea sa.
"Facilitatea Spitalului Militar amplasată pe Stadionul CFR din Timişoara va rămâne operaţională în următoarele luni. În contextul pandemic, la nivel naţional au fost înfiinţate în anul 2020 trei asemenea facilităţi, la Bucureşti, Constanţa şi Timişoara. La început de 2023 se intenţiona închiderea lor, dar am solicitat Ministerului Apărării Naţionale menţinerea spitalului nostru, invocând printre altele şi faptul că Timişoara e capitală europeană a culturii. Am rămas cu facilitatea funcţională, celelalte două închizându-se. Mulţumesc Ministerului Apărării Naţionale pentru sprijin!", a anunţat Mihai Ritivoiu.
Reprezentanţii Spitalului Militar Timişoara spun că unitatea medicală mobilă a MApN se află în conservare. În acest moment, niciun pacient nu este internat, iar medicii îşi desfăşoară activitatea la Spitalul Militar aflat în centrul oraşului Timişoara, iar în caz de nevoie vor fi detaşaţi în locaţia de pe Stadionul CFR.
În anul 2020, din cauza numărului mare de pacienţi cu COVID-19, a fost decisă ridicarea, la Timişoara, a unui spital de campanie pe Stadionul CFR. Acesta a funcţionat că unitate medicală cu unele întreruperi, până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.