Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de Urgență Sibiu a achiziționat 50 de rampe de oxigen și a dat în folosință o nouă structură modulară

ZdG
ATI concentrator de oxigen

Spitalul de Urgență Sibiu a dat în folosință o nouă structură modulară unde vor funcționa cabinetele medicale, după o strângere de fonduri inițiată de șeful secției, conf.dr. Victoria Bîrluțiu. În paralel, au fost achiziționate 50 de noi rampe de oxigen, în special pentru bolnavii COVID-19.

Construcția modulară unde vor funcționa cabinetele medicale ale Secției Clinice Boli Infecțioase a Spitalului Județean de urgență Sibiu este formată din 18 containere și este amplasată lângă pavilionul Infecțioase, potrivit mediafax.ro.

Valoarea investiției este de 725.000 lei.

Proiectul, gestionat de către Fundația Comunitară Sibiu, a fost posibil datorită unor sponsorizări generoase obținute din mai multe surse. Suma de 244.000 lei au fost obținuți de către conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu, medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase, în urma apelului public lansat la începutul anului, fondurile fiind strânse în contul deschis la Crucea Roșie Sibiu.

Mai multe firme și ONG-uri s-au implicat în susținerea acestui proiect, compania de apă a realizat gratuit lucrările de racordare la rețeaua de apă și canalizare a structurii, iar o companie de electricitate a realizat, tot gratuit, racordarea la rețeaua electrică.

În noua structură se regăsesc cabinete pentru medici, pentru asistente, registratură, grupuri sanitare și vestiare pentru personal. Aici va fi relocată activitatea administrativă a secției fapt ce permite eliberarea în cadrul pavilionului a unor spații ce vor fi utilizate pentru pacienți. Mai exact, va avea loc creșterea capacității de cazare a pacienților cu un număr de 10 paturi în cadrul pavilionului, care va fi exclusiv destinat internării si tratării bolnavilor.

Pe de altă parte, Consiliul Județean Sibiu a achiziționat 50 de noi rampe de oxigen pentru ca pacienții, în principal cei cu COVID-19, să beneficieze de o șansă în plus la viață.

26 de rampe noi au fost deja instalate în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase, aici fiind tratați pacienții infectați cu SARS-CoV2 și care, de cele mai multe ori, au nevoie de suport respirator. Restul consolelor urmează să fie instalate în cadrul altor secții ale spitalului care, prin specificul activității, tratează pacienți care pot avea nevoie de oxigen.

Investiția, în valoare de 119.000 lei (TVA inclus) a fost realizată cu fonduri asigurate de către Consiliul Județean Sibiu.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 107 cazuri noi de COVID-19 în județul Sibiu, iar de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2 un număr de 28.719 persoane. Joi, în județul Sibiu sunt active 1.239 de cazuri de COVID-19, dintre care 771 sunt în municipiul Sibiu, care are o rată de infectare de 4,53 la mia de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.