Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul din Mediaș, acolo unde un bărbat a murit așteptând un pat la ATI, este în continuare nefuncțional pentru bolnavii COVID în stare gravă

Facebook
terapie intensivă

Spitalul din Mediaș, unde un bărbat murit în urmă cu câteva zile așteptând să se găsească un pat de terapie intensivă, este în continuare nefuncțional pentru bolnavii COVID în stare gravă. Prima dată spitalul nu a avut paturi ATI, apoi nu a avut lift, acum nu are medici, anunță MEDIAFAX.

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu (CJSU), directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a fost întrebat dacă instituția pe care o conduce a dat aviz pentru cele două posturi de ATI aduse în discuție încă de vineri seara, când a murit un bărbat de 65 de ani, la Spitalul Municipal Mediaș, în așteptarea unui pat de terapie intensivă.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi turnat pe Marcel Ciolacu la Poliție, pentru că a încălcat măsurile anti-Covid – Candidează din partea PNL la alegerile parlamentare

„Direcția de Sănătate Publică a dat aviz pentru cele 20 de paturi COVID, iar pentru cele două paturi de ATI este nevoie, din partea spitalului, ei au făcut o solicitare, pentru trei medici anesteziști. Noi am trimis această solicitare în Centrul de Comandă și Control pentru a angaja acei medici care vor trebui să fie acolo când vor funcționa cele două paturi”, a răspuns Budescu.

Întrebat în continuare, dacă pavilionul COVID de la Spitalul Municipal Mediaș este funcțional de marți și poate interna pacienți COVID, directorul DSP nu a răspuns, cel care a luat cuvântul fiind prefectul Mircea Crețu, care a spus, categoric, că acest lucru nu se va putea întâmpla.

„Nu! Vă răspund eu, deși eu am încă speranța că de mâine (marți – n.r.) se vor interna. Dar nu 100%”, a răspuns Crețu.

Întrebat ce lipsește la Mediaș pentru ca în spital să fie tratați pacienți COVID în stare gravă, Crețu a spus că pavilionul de pneumologie, care s-a decis să fie COVID, a mai avut nevoie de mici retușuri.

„Spitalul pentru acest lucru (...) ar fi trebuit să se finalizeze lucrările în decembrie. A fost deja Comisia de recepție, au mai fost câteva lucrări, mici retușuri și din acest motiv”, a răspuns prefectul Sibiului.

Însă nici după ce toate lucrările se vor termina, în cele două paturi ATI nu se vor putea trata pacienți la Mediaș până când nu vor fi angajați medici de Anestezie – Terapie Intensivă. Practic, pavilionul va primi doar pacienți în stadii medii sau ușoare de boală.

„Dacă nu ai specialiști în ATI nici nu pot să funcționeze. Eu așa văd situația. Sunt toate dotările necesare, dar nu este personal medical de specialitate”, a mai spus prefectul Mircea Crețu.

Directorul DSP, Gabriel Budescu a precizat că pe cele trei posturi ar putea fi angajați medici rezidenți de ultimul an, dar se caută, în prezent, soluții ca aceștia să fie încadrați, pentru că posturile sunt de medici specialiști.

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Bărbatul din Mediaș care a murit așteptând un pat de ATI pentru bolnavi de COVID a ajuns la spital miercurea trecută, cu simptome clare de infectare. Medicii au încercat să îl stabilizeze, i-au făcut testul și s-a luat legătura cu Centrul Național de Coordonare a Intervenției pentru a se găsi loc la terapie. Spitalul din Mediaș are două posturi ATI pentru COVID, însă acestea nu erau încă funcționale. Vineri seara, deși a fost ventilat mecanic de medicii de ATI din Spitalul Municipal Mediaș, bărbatul a murit.

Directorul Spitalului Municipal Mediaș, Gheorghe Nicorici, a spus, sâmbătă, că imediat ce constructorii pavilionului vor finaliza lucrările se poate da autorizaţia de funcţionare a ascensorului, apoi urmează avizul Direcţiei de Sănătate Publică și de marți vor putea fi tratați pacienți cu COVID în ATI. Întârzierea montării liftului a fost pusă pe seama pandemiei, acesta a ajuns mai târziu decât era preconizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.