Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul din Năsăud se pregăteşte să preia cazurile uşoare şi asimptomatice de Covid-19

WRGB
coronavirus

Spitalul orăşenesc Năsăud se pregăteşte să preia cazurile uşoare şi asimptomatice de Covid-19 de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, în urma apariţiei Ordinului 555/2020 emis de Ministerul Sănătăţii, prin care unitatea a fost inclusă, alături de Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, pe lista spitalelor locale care vor trata pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

Managerul spitalului năsăudean, Daniel Marcu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că pentru pacienţii cu forme uşoare de Covid-19 va fi alocat etajul întâi, unde vor fi amenajate 28 de paturi, câte două într-un salon.

"Am dispus măsuri de organizare a Secţiei Interne de la etajul 1, care va fi în întregime numai pentru Covid, pentru formele uşoare şi cele asimptomatice. Secţia de Interne are 55 de paturi, dar în prima etapă noi vom intra în fiecare dintre cele 14 saloane cu câte două paturi, deci 28 de paturi o să fie, ca să respectăm legislaţia în vigoare, să păstrăm distanţa minimă între paturi", a explicat Marcu.

Managerul a adăugat că, în prezent, există echipament de protecţie pentru personalul medical şi auxiliar pentru cel mult trei săptămâni, motiv pentru care aşteaptă suplimentarea stocurilor de către Ministerul Sănătăţii.

Spitalul orăşenesc Năsăud va începe să preia pacienţi cu Covid-19, forme uşoare şi asimptomatice, după ce Direcţia de Sănătate Publică va aproba circuitele epidemiologice propuse.

Întrebat dacă s-au anunţat demisii din partea personalului medical sau auxiliar, odată cu apariţia Ordinului 555, managerul Daniel Marcu a spus că nu s-a confruntat cu astfel de situaţii şi că discută în fiecare zi cu angajaţii, pentru a-i motiva.

"De ce (să demisioneze- n.r.)? Păi nu lucrăm în slujba pacientului? Eu în fiecare zi discut cu ei şi încerc să le ridic un pic moralul, dacă sunt mai pesimişti, dar nu avem ce face, toţi suntem, şi eu sunt între ei în fiecare zi, trebuie să luptăm, să trecem peste perioada asta grea. Acum, nu putem să fim numai la bine, trebuie să fim şi când sunt probleme reale", a spus Marcu.

Până la această dată, la nivelul Spitalului orăşenesc Năsăud au fost confirmate două cazuri de infectare cu noul coronavirus la doi medici - unul care a intrat în contact cu o pacientă confirmată ulterior ca fiind purtător al virusului şi unul din cadrul Ambulatoriului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.