Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul din Zalău primeşte un aparat de testare de la Agenţia Naţională pentru Zootehnie

www.antena3.ro
Aparat testare

Un aparat pentru testarea coronavirusului a fost pus la dipoziţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău de către Agenţia Naţională pentru Zootehnie (ANZ), testarea pacienţilor din Sălaj urmând a fi posibilă în cel mai scurt timp, potrivit Agerpres.

Acesta este cel de-al doilea aparat intrat recent în dotarea spitalului din Zalău, după cel oferit de Grădina Botanică din Jibou.

Potrivit unei informări de presă a Instituţiei Prefectului Sălaj, printr-un contract de comodat între spitalul judeţean şi ANZ, pacienţii din judeţ vor avea, astfel, două aparate pentru testarea Covid-19.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

"Le mulţumim tuturor celor care au sprijinit demersurile pentru ca sălăjenii să aibă la dispoziţie şi acest aparat. Întreaga aparatură a ajuns azi la Zalău, fiind amplasată în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău - Laboratorul de Microbiologie BK. Specialiştii urmează să probeze aparatul şi sperăm ca în cel mai scurt timp să putem asigura condiţiile optime pentru punerea acestuia în funcţiune, alături de PCR-ul existent deja la spitalul judeţean.

âConsiderăm ca prioritate zero punerea în funcţiune a celor două aparate, deoarece, prin depistarea rapidă a cazurilor vom reuşi să prevenim extinderea îmbolnăvirilor, să protejăm personalul medical şi pe ceilalţi sălăjeni", precizează, în informarea de presă menţionată, prefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.