Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Floreasca, despre medicul care și-a snopit în bătaie doi colegi: 'Orice persoană este considerată nevinovată, până la stabilrea vinovăției'

X
sala de operatie

Chirurgul Sorin Păun de la Spitalul Floreasca a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, după ce şi-a atacat cu electrocauterul doi colegi, în timp ce efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei paciente, relatează Agerpres. Spitalul susține că „orice persoană este considerată nevinovată, până la stabilirea vinovăției printr-o hotărâre definitivă”.

„Referitor la punerea în mișcare a acțiunii penale față de un medic cercetat pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă, vă informăm că:

Punerea în mișcare a acțiunii penale nu echivalează cu trimiterea în judecată penală, cele două instituții având reglementări diferite și constituind etape diferite ale acțiunii penale.

Până la stabilirea vinovăției printr-o hotărâre definitivă a instanței de judecată, orice persoană este considerată nevinovată.

Prin urmare, Spitalul Clinic de Urgență București înțelege să respecte legea”, a transmis spitalul.

Cum a avut loc incidentul?

Potrivit unui articol publicat de Libertatea, incidentul s-a petrecut pe data de 6 martie 2020, fiind reclamat de opt medici, dintre care doi chirurgi şi şase rezidenţi.

În timpul unei operaţii asupra unei paciente de 86 de ani, diagnosticată cu tumoră la colon şi care avea şi virusul hepatitei C, chirurgul Sorin Păun, şef de secţie la Spitalul Floreasca, şi-a atacat doi colegi "într-un acces de furie", respectiv pe medicii Ştefania Manolescu şi Gaspar Bogdan. "Într-un moment de nervozitate dus până la extrem, dr. Păun a scos electrocauterul din pacient şi m-a lovit cu acesta peste mâna stângă, provocându-mi o rană sângerândă. În timpul actului operator, dr. Păun m-a lovit atât pe mine, cât şi pe dr. Gaspar de câteva ori şi cu pensa peste mâini", a scris medicul Ştefania Manolescu, rezidentă la chirurgie în anul VI, în plângerea pe care a înaintat-o conducerii spitalului.

Cine este chirurgul?

Sorin Păun este soțul Dianei Păun, consilier prezidențial pe probleme de sănătate (pe larg, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.