DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila funcţionează, în prezent, cu jumătate din numărul necesar de medici

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti
spital

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila funcţionează, în prezent, cu jumătate din numărul necesar de medici, motiv pentru care vor fi scoase la concurs foarte multe posturi în perioada următoare, potrivit informaţiilor făcute publice de preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, potrivit Agerpres.

Dintr-un necesar de 320 de medici, spitalul funcţionează cu aproximativ 180 de medici specialişti şi primari, motiv pentru care au fost aprobate pentru a fi scoase la concurs 128 de posturi. 

Sunt 12 specialităţi care au deficit de personal, respectiv Medicina de urgenţă, Oncologia, Pediatria, ATI, Cardiologia, Radiologia - imagistică medicală, Neonatologia, Ginecologia, Neurochirurgia, Boli infecţioase, Chirurgia şi Ortopedia infantilă. 

"Consiliul Judeţean a aprobat, împreună cu conducerea spitalului şi cu ceilalţi medici, toate posturile care sunt libere, pentru a fi scoase la concurs. În momentul de faţă, este o vânătoare de medici în România, nu este un secret. Nu este foarte uşor să aduci un medic. Trebuie să îi spui ce îi oferi, să vină, să vadă, după care va analiza şi va lua decizia de a veni la Brăila", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Iulian Chiriac. 

Printre beneficiile prezentate de CJ Brăila pentru medicii tineri care vin să angajeze la SJU se află oferirea de locuinţe de serviciu, la această dată fiind gata 31 astfel de apartamente.

Citește și: Patru persoane sunt cercetate pentru braconaj cinegetic, după ce au fost prinse de jandarmi

"În total sunt 31 de apartamente, pentru care sunt depuse 20 de cereri ale medicilor. Am aprobat protocolul de predare-primire între ANL şi Consiliul Judeţean Brăila. Comisia de evaluare a cererilor va intra în funcţiune şi sperăm că, în cel mai scurt timp, vom şi preda locuinţele", a mai spus Chiriac. 

Locuinţele destinate medicilor au fost amenajate într-un fost cămin şcolar şi cuprind 31 de apartamente cu una şi două camere, care au fost realizate de Agenţia Naţională de Locuinţe, valoarea contractului fiind de 2,2 milioane lei. 

Printre condiţiile pe care medicii trebuie să le îndeplinească pentru a primi o locuinţă de serviciu se numără: să aibă vârsta până în 35 ani; titularii şi ceilalţi membri ai familiei (soţi, copii sau alte persoane aflate în întreţinerea acestora) să nu deţină în proprietate o altă locuinţă în municipiul Brăila; să îşi desfăşoare activitatea în unităţile spitaliceşti din municipiul Brăila (Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila sau Spitalul de Pneumoftiziologie). 

În ultimii doi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila s-au angajat 20 de medici tineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.