Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a cumpărat containere speciale pentru pacienții suspecți de Covid-19

covid coronavirus parlament

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău a achiziţionat şase containere speciale în care vor fi trataţi pacienţii suspecţi de COVID-19 şi a amenajat spaţii suplimentare pentru triaj şi control.

"Având în vedere contextul epidemiologic actual, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a demarat o serie de lucrări de amenajare pentru pacienţii şi aparţinătorii care ajung la spital. Pe lângă cele patru containere existente, s-au mai achiziţionat şase containere pentru pacienţii suspecţi de COVID-19. Două dintre acestea au sosit astăzi (miercuri n.r.), urmând ca celelalte patru să fie aduse până vineri. Pentru un minimum de confort, aceste containere sunt dotate cu aparate de aer condiţionat şi grupuri sanitare. De asemenea, a fost amenajat un spaţiu acoperit pentru triajul pacienţilor. În Ambulatoriul de Specialitate au fost montate două corturi pentru pacienţii şi aparţinătorii care aşteaptă să intre la consultaţii. (...) Aceste măsuri au fost luate ca urmare a intrării în sezonul rece", au menţionat, miercuri, reprezentanţii instituţiei, informează Agerpres.

Citește și: O nouă problemă pentru toți primarii: mașina redevine opțiunea principală de transport, în ciuda investițiilor în autobuze sau tramvaie

Potrivit Prefecturii Buzău, de la începutul pandemiei în judeţ au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 3.726 de persoane, dintre care 115 au decedat. În carantină la domiciliu se află în prezent 684 de persoane, iar în izolare - 510 persoane. În ultimele 24 de ore au fost depistate 56 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, pacienţii având vârste cuprinse între 11 şi 83 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.