Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa va putea asigura tratament modern pentru litiaza renală, în urma unei donaţii

Spitalul Clinic Sanador: Intervenție urologică realizată cu ajutorul robotului Da Vinci Xi

Secţia Clinică de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa se alătură centrelor de excelenţă din ţară care asigură cel mai modern tratament pentru litiaza renală - ureteroscopia flexibilă, după ce a primit printr-o donaţie un echipament în valoare de 100.000 de euro.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Crina Kibedi, a informat miercuri, printr-un comunicat de presă, că primele două intervenţii din unitatea medicală au fost efectuate cu succes la sfârşitul săptămânii trecute, de către o echipă medicală mixtă coordonată de şeful Secţiei Urologie din cadrul Spitalului Clinic Colentina, dr Victor Cauni, şi şeful Secţiei Clinice de Urologie a SCJU Constanţa, conf univ dr Felix Voinea.

Echipamentul, în valoare de 100.000 de euro, permite abordarea minim invazivă a litiazei renale şi constă într-un sistem de ureteroscopie flexibilă şi litrotiţie tip laser, potrivit Agerpres.

"De aproximativ 10 ani rezolvăm cu succes prin tehnici endoscopice calculi ureterali în toate localizările acestora dar este absolut necesar să progresăm, să putem rezolva minim invaziv litiaza renală, mulţi dintre pacienţi beneficiind până acum de aceste intervenţii în alte centre unde există dotarea necesară. Apreciem susţinerea reprezentanţilor Monsson Trading pentru achiziţia acestei aparaturi care reprezintă gold-standardul în zilele noastre şi le mulţumim", a declarat dr Felix Voinea.

Datorită tehnologiei de ultimă generaţie, litiaza renală este tratată acum fără nicio incizie, iar pacientul poate fi externat a doua zi.

"Acum câteva zeci de ani, intervenţia se efectua prin incizie, iar cicatricile, consumabilele, recuperarea şi reinserţia tardivă a pacientului aduceau mari prejudicii financiare şi umane. (...) Acum, având aparatură de performanţă, intervenţiile pot dura în jur de 15-30 de minute. Pacientul poate să fie externat a doua zi. Aceste intervenţii minim invazive acţionează în primul rând pentru o reinserţie socială foarte rapidă, iar disconfortul în timpul operaţiei este minim", a mai menţionat dr Victor Cauni.

Noul echipament dispune de un ureteroscop foarte subţire care poate fi utilizat inclusiv la copii şi care permite pătrunderea în condiţii de maximă siguranţă la nivelul rinichiului, unde, cu ajutorul laserului, calculii sunt fragmentaţi şi eliminaţi, fără complicaţii. Printre avantaje sunt reducerea timpilor şi costurilor de spitalizare, reducerea riscului de infecţie, a complicaţiilor şi, implicit, rezolvarea mai multor cazuri medicale.

Echipamentul medical a fost achiziţionat de către compania Monsson Trading şi donat SCJU "Sf Apostol Andrei" Constanţa prin intermediul fundaţiei Mecena. În ultimii ani, mai multe secţii ale spitalului au beneficiat de sprijinul respectivei companii constănţene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.