Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va începe în martie o nouă tură de vaccinare anti-COVID a personalului medical

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va demara luna viitoare o nouă tură de vaccinare anti-COVID-19 în rândul personalului medical, pe liste înscriindu-se până acum circa 150 de persoane care, din diverse motive, nu s-au vaccinat în prima etapă.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat miercuri că în centrul deschis în luna ianuarie în incinta instituţiei au fost vaccinate până acum circa 540 de persoane, dintre care aproape o jumătate sunt cadre medicale iar peste 490 dintre acestea au primit şi rapelul, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dominic Fritz îi acuză pe liberali de ‘dispariția’ unor echipamente în valoare de 200.000 de lei de la SC Piețe SA: ‘A preluat această companie pe profit și în nici doi ani a dus-o în pragul unui dezastru financiar’

"Nu am încheiat campania de vaccinare a cadrelor medicale, acum se vaccinează cu rapelul colegii care au primit prima doză şi pe 9 şi 10 martie începem o tură nouă de vaccinare cu cei care până acum nu au dorit sau din varii motive nu au putut să se vaccineze, printre care mă număr şi eu", a declarat pentru AGERPRES directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas.

Acesta a menţionat că în rândul persoanelor vaccinate nu s-au înregistrat reacţii adverse majore.

"Am avut un singur caz de pareză palpebrală, adică o pareză a pleoapei, care s-a remis spontan în 10 zile şi în rest au fost reacţii adverse uzuale: cefalee, febră, frisoane", a spus Roşu Matyas.

Printre cele 540 de persoane care s-au vaccinat în prima etapă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe s-au mai numărat farmacişti, personal sanitar auxiliar, ambulanţieri, angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Urgenţă şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Covasna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.