Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu a achiziţionat un 'stoc limitat' de medicamente pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam importan medicamente

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a reuşit să achiziţioneze un "stoc limitat" de medicamente folosite pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean (CJ) remis marţi AGERPRES.

"În ce priveşte tratamentele pentru această perioadă, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a reuşit să achiziţioneze un stoc limitat de medicamente folosite pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Este vorba despre lopinavirum + ritonavirum (kaletra) şi Hydroxycloroquinum (Plaqeunil)", se arată în comunicatul CJ Sibiu, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

Potrivit sursei citate, spitalul sibian este ajutat de către Fundaţia Comunitară Sibiu ca să facă achiziţii de astfel de medicamente.

"Efortul de achiziţie de tratamente este unul continuu şi se va completa cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Sibiu, care va continua să sprijine spitalul mai ales cu acele achiziţii pe care spitalul nu le poate efectua", mai precizează comunicatul CJ Sibiu.

Citește și: ‘Cu Ludovic Orban, PNL nu are nicio șansă să mai câștige alegerile. 1 milion de români sunt în șomaj tehnic, cu salariile tăiate’ – Bogdan Chirieac

La nivelul judeţului Sibiu în urma testării COVID-19 au fost confirmate pozitiv 116 de persoane şi 512 de rezultate au fost negative. Până în acest moment în judeţul Sibiu au fost înregistrate 10 decese şi 13 persoane au fost declarate vindecate şi externate din rândul persoanelor confirmate pozitiv COVID-19, potrivit datelor comunicate marţi de către Prefectură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.