Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina extinde şi înfiinţează noi sectoare pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19

independent.co.uk
pacient in coma spital

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina reorganizează secţiile ATI, Pediatrie şi Boli Infecţioase, extinde sectoarele existente pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 şi înfiinţează sectoare noi în acelaşi scop, în contextul creşterii numărului de pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2, a anunţat marţi managerul unităţii medicale, Angela Nicolae, într-un comunicat transmis AGERPRES.

"Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina face o reorganizare a sectoarelor esenţiale - Boli Infecţioase, ATI, Pediatrie - având în vedere contextul epidemiologic actual şi tendinţa accentuată de creştere din ultima perioadă a numărului de cazuri confirmate cu virus SARS CoV-2. Reorganizarea presupune atât extinderea sectoarelor existente sau înfiinţarea de noi sectoare pentru tratarea pacienţilor confirmaţi COVID, cât şi menţinerea în capacitate funcţională a tuturor secţiilor şi compartimentelor, care acordă servicii medicale pentru patologiile acute non-COVID", precizează sursa citată.

Va fi extinsă cu 45 de paturi secţia Boli Infecţioase, se va organiza un sector Pediatrie - COVID-19 cu 21 de paturi pentru pacienţii copii cu infecţie SARS-COV-2, iar pentru pacienţii confirmaţi în stare gravă sau care necesită intervenţii chirurgicale a fost alocat un sector întreg de Bloc Operator şi ATI.

Astfel, prin reorganizarea sectorului alocat îngrijirii pacienţilor suspecţi şi confirmaţi COVID-19 de la nivelul secţiei Boli Infecţioase, acesta se extinde 45 de paturi.

În prezent, pentru pacienţii cu forme severe de boală COVID-19, SJU Slatina asigură patru paturi de ATI, iar numărul acestora se poate dubla la opt, în funcţie de situaţia epidemiologică.

Managerul SJU Slatina, Angela Nicolae, a subliniat că pentru unitatea sanitară a obţinut aviz favorabil de la DSP pentru toate acţiunile de reorganizare menţionate şi destinate creşterii capacităţii de îngrijire a pacienţilor cu COVID-19.

Totodată, Angela Nicolae a punctat că de această dată nu se mai suspendă activitatea niciunui sector care poate îngrijiri patologie non - COVID şi spitalul va asigura acordarea de îngrijiri medicale pentru toate patologiile acute non-COVID din portofoliul unităţii medicale.

În spitalele din judeţul Olt erau internaţi marţi dimineaţa 74 de pacienţi cu COVID-19, dintre aceştia 12 fiind trataţi în secţiile ATI, faţă de ziua anterioară fiind înregistrată o creştere de la şapte la 12 pacienţi îngrijiţi la ATI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.