Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean din Botoşani este nevoit să apeleze la serviciile unor medici pensionari pentru a face faţă deficitului de cadre medicale cu studii superioare

medici operatie

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Mavromati" Botoşani este nevoit să apeleze la serviciile unor medici pensionari pentru a face faţă deficitului de cadre medicale cu studii superioare, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, Doina Caba.

Potrivit sursei citate, SJU are contracte de prestări servicii cu cinci medici pensionari, dintre care doi sunt internişti, unul neurolog, unul diabetolog, iar cel de-al cincilea pediatru. Doi din cei cinci medici lucrează la Secţia exterioară din Săveni a SJU, care se confruntă cu o acuză criză de personal.

"Apelăm la experienţa lor, pentru că avem nevoie de specialităţi pentru a oferi servicii medicale pe anumite specialităţi, care sunt deficitare sau la care adresabilitatea este mai crescută, sau, aşa cum e Săveni, avem lipsă de medici pentru efectuarea gărzilor", a afirmat managerul Doina Caba, informează Agerpres.

Cel mai în vârstă dintre medicii pensionari are 73 de ani şi este neurolog.

Potrivit legii, medicii se pensionează, la cerere, la vârsta de 65 de ani.. Cererea privind menţinerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune de către medic la unitatea angajatoare. Continuarea activităţii după vârsta de 67 de ani se face în baza certificatului de membru şi a avizului anual al Colegiului Medicilor din România, eliberat pe baza unor documente care trebuie depuse la această organizaţie profesională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.