Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean Sibiu a recrutat un medic cardiolog intervenţionist cu experienţă în Germania

stiri.md
doctor halat

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, că a angajat un nou medic cardiolog intervenţionist la Laboratorul de angiografie coronaniană şi cateterism cardiac, pe Dorin Călin Golcea, un doctor cu experienţă în spitale din Germania.

"Revenirea mea nu este întâmplătoare. E legată de necesitatea unui proiect pe plan local, dar şi regional pentru populaţia grav atinsă de boli cardiovasculare. Simt că pot aduce o contribuţie importantă în sistemul medical din România. Am găsit la Sibiu o echipă profesionistă, care are obiective clare şi care doreşte dezvoltarea şi extinderea serviciilor de cardiologie intervenţională, având în vedere faptul că, pentru tratamentul infarctului acut de miocard trebuie acţionat în primele ore de la debut. Am fost primit foarte bine şi sunt sigur că vom lucra excelent împreună, în folosul pacienţilor", spune doctorul Dorin Călin Golcea, potrivit Agerpres.

Accesibilitatea pe plan local a unor servicii cardiologice de maximă urgenţă şi facilităţile financiare ce pot fi obţinute de spital ca urmarea a accesării de programe suplimentare sunt principalele obiective ale echipei laboratorului şi ale conducerii spitalului.

"Ne dorim să dezvoltăm serviciile de cardiologie intervenţională din cadrul SCJU Sibiu pentru că este un segment cu adresabilitate crescută. Prin urmare, am făcut demersuri pentru creşterea echipei şi l-am cooptat în echipa laboratorului pe domnul doctor Golcea, pe care îl recomandă atât experienţa cât şi pregătirea. Criteriile după care ne orientăm sunt performanţa profesională şi reputaţia şi sunt convins că domnul doctor va corela cele două atribute cu o excelentă comunicare şi cu implicare 100% în interesul pacienţilor. Îi transmit bun-venit în echipa SCJU Sibiu şi îi doresc mult succes şi realizări profesionale şi personale", a declarat managerul SCJU Sibiu, doctorul Daniel Chelcea.

Coordonatorul laboratorului menţionat, medicul Ionuţ Bitea, a precizat că scopul unităţii "este dezvoltarea durabilă a serviciilor medicale de cardiologie intervenţională, prin accesarea de programe naţionale astfel încât pacienţii cu infarct miocardic acut să nu mai necesite transfer în alte centre cu laborator de cateterism" şi că este convins că se va reuşi acest lucru.

Dr. Dorin- Călin Golcea a absolvit în anul 2005 Facultatea de Medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, devenind ulterior medic rezident în medicina Internă şi cardiologie în Germania în Spitalul Barmherzie Bruder din Regensburg (Clinica de Cardiologie şi Clinica de Ritmologie) şi în Spitalul Universitar Regensburg (Clinica de Chirurgie Cardiovasculară).

În anul 2016 a promovat examenul de Stat în Specialitatea Medicină Internă şi Cardiologie la Camera Medicilor din Landul Bavaria şi a activat ulterior, ca medic primar cardiologie, în clinici renumite din Germania, obţinând numeroase supraspecializări în proceduri intervenţionale (TAVI, Mitraclip, LAA Occluder, Rotablatie, Schockwave, Impella, CS Reducer) şi devenind medic primar şef Secţie Cardiologie în cadrul Regiomed -Kliniken Coburg/Lichtenfels Germania.

În anul 2021 a obţinut atestatul de cardiolog intervenţionist oferit de Societatea Germană de Cardiologie. Se remarcă, de asemenea, prin cele peste 10.000 de proceduri efectuate în domeniul Cardiologiei Intervenţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.