Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul municipal Hunedoara a primit un aparat de investigaţii RMN de ultimă generație

rmn sanador

Spitalul municipal "dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara a primit, joi, un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) de ultimă generaţie, echipamentul medical fiind achiziţionat în baza unei finanţări în valoare de aproape 6 milioane de lei oferită de Ministerul Sănătăţii, a informat Primăria Hunedoara.

Aparatul RMN, primul de acest fel din istoria spitalului, va putea fi utilizat din prima parte a anului viitor, după ce se vor parcurge diferitele etape de montaj, reglaje, probe şi autorizări necesare pentru acest aparat, a precizat sursa citată.

Până acum, investigaţiile RMN erau efectuate la Hunedoara cu ajutorul unui aparat ce aparţine unui operator privat, procedura fiind decontată de spital pentru pacienţii care erau internaţi în unitatea medicală, potrivit Agerpres.

În acest context, conducerea spitalului apreciază că prin achiziţia noului RMN se vor putea asigura servicii medicale de înaltă calitate, dar vor fi reduse şi cheltuielile ce rezultau în urma investigaţiilor RMN.

De asemenea, vor fi reduşi timpii de aşteptare până la efectuarea unei investigaţii RMN, deoarece programările la aparatele existente în judeţul Hunedoara depindeau de fondurile disponibile.

Spitalul Municipal Hunedoara este unul dintre cele mai mari din judeţ, are 640 de paturi şi deserveşte circa 100.000 de locuitori din oraş şi din localităţile arondate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.