Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Regional Brăila-Galaţi e pe cale de a primi finanţare europeană (Mihai Tudose)

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Fostul premier al României, europarlamentarul PSD Mihai Tudose, a declarat marţi, la Brăila, că Spitalul Regional Brăila-Galaţi este pe cale de a primi finanţare.

"Vă dau o veste în premieră de la Bruxelles, se pare că unul dintre dosarele făcute de noi în 2017, în ceea ce priveşte Spitalul Regional Brăila-Galaţi, e pe cale să fie declarat simpatic, ca să zis aşa. Finanţarea va veni de la Bruxelles, fără să mai fie amestecat Guvernul, va fi o relaţie între Bruxelles şi autorităţile locale. Terenul a fost pus la dispoziţie de autorităţile locale, dosarul este complet, are toată argumentaţia legată de ce înseamnă aglomerare urbană Brăila-Galaţi, teren, infrastructură. Aşa cum în campania trecută nu am spus un cuvânt despre Podul peste Dunăre şi l-aţi văzut, poate într-o lună-două avem o veste bună şi de la Comisie referitoare la Spitalul Regional Brăila-Galaţi", a declarat Tudose.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, în 2017 au fost trimise către Ministerul Sănătăţii toate documentele oficiale referitoare la construirea Spitalul Regional Brăila-Galaţi.

"Terenul dintre Brăila şi Galaţi este singurul teren eligibil, liber de sarcini, pentru construcţia unui astfel de spital. Din punctul meu de vedere, suntem singura zonă unde s-ar putea construi foarte repede acest spital regional, pentru că terenul este liber de sarcini şi este foarte aproape de utilităţi", a precizat Chiriac.

Potrivit proiectului realizat în 2017, pentru construirea Spitalului Regional Brăila-Galaţi, care va fi amplasat între Brăila şi Galaţi şi va avea o capacitate de 800-1.000 de paturi, a fost prevăzută o suprafaţă de 15 hectare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.